Obilaznica oko Beograda – uskoro otvaranje (VIDEO)

BEOGRAD – Radovi na Obilaznici oko Beograda u punom profilu, sektor B6, privode se kraju i već početkom juna možemo očekivati puštanje u saobraćaj. San Beogradjana, ali i ostalih građana kako Srbije tako i onih koji su u tranzitu, postaće java. 

Naša ekipa portala Vojvodina uživo, snimila je iz vazduha, završne radove na Obilaznici, a kako to izgleda pogledajte u videu:

– Do kraja sledeće nedelje spojićemo već urađen asfalt sa portalima tunela sa obe strane. U tunelu uveliko se rade instalacije i sređivanje zidova. Obilaznica koju čekamo duže od 31 godine do Bubanj Potoka biće završena u junu, napisao je ministar građеvinarstva, saobraćaja i infrastrukturе Goran Vesić na svom Tviter profilu prilikom obilaska radova na Obilaznici.

Rеsorno ministarstvo projеkat rеalizujе u saradnji sa JP Putеvi Srbijе, kinеskom kompanijom Paur konstrakšn korporejšn of Čajna (Power Construction Corporation of China Ltd) i azеrbеjdžanskom kompanijom Azvirt.

 

Foto: Putevi Srbije

 

Sektor 6 je poslednji sektor deonice B. Od 9,6 kilometara koliko iznosi dužina putnog pravca koji se radi u punom profilu autoputa, preostalo je da se završi još nekoliko najsloženijih delova. Tu su petlja Bubanj potok i Avala, kao i najsloženiji poduhvat ovog dela Obilaznice, tunel Beli potok.

 

Foto: Vojvodina uživo/tunel Beli potok

Kako bi se kompletirala Obilaznica oko Beograda i završila u punom profilu od 69 kilometara, potrebno je uraditi i treći deo koji vodi ka Pančevu, sektor C. Kako su nadležni ranije istakli, radovi na tom potezu neće početi pre završetka druge deonice.

 

Foto: Vojvodina uživo/ petlja Bubanj potok

 

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: