Beograd i Prokop se grade (VIDEO)

BEOGRAD – Prokop dobija obrise Glavne železničke stanice. Železničko čvorište glavnog grada uskoro će zasijati u punom sjaju.

Kako napreduju radovi, gledano iz vazduha, pogledajte u videu našeg portala:

Izgradnja železničke stanice „Prokop“ trajala je, sa prekidima, nešto više od 40 godina. Višedecenijsko gradilište posmatrano je kao ruglo glavnog grada koje se u velikom luku zaobilazilo godinama. Danas, snovi postaju java.

Foto: Vojvodina uživo

Stanica je projektovana da kroz nju dnevno prođe oko 40.000 putnika.

Foto: Urbanistički centar Beograd

Prokop u brojkama:

8 poslovnih objekata

74 941 m2 površina kompleksa

5650 m2 površina stanične zgrade

5 etaža

540 parking mesta

15 275 m2 površina garaže

Kraj 2023. godine je rok za završetak radova

Foto: Vojvodina uživo

Između dve najopterećenije beogradske petlje – Mostara i Autokomande, trebalo bi da nikne čitav niz novih kružnih tokova, a biće rekonstruisana i petlja kod Hitne pomoći, popularna “Žaba” koja će povezati “Prokop” i autoput.

Stanica “Prokop – Beograd centar” predstavljaće jednu od najlepših i najmodernijih železničkih stanica u Srbiji. Prilikom obilaska radova, predsednik Srbije na svom instagram nalogu napisao je: “Srećan sam što ovde, radovi na Prokopu, na glavnoj železničkoj stanici Beograd, napreduju, zahvalan sam Siniši Malom što me snima, zahvalan Gruji i njegovoj kompaniji što odlično rade posao, i očekujem da 20. oktobra, na Dan oslobođenja Beograda, otvorimo velelepnu železničku stanicu”, izjavio je Vučić.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.