logo transparend vojvodina uzivo

“NS patrol” danas zvanično počinje sa radom

Novosadsko „oko sokolovo“ kreće sa radom – kada ste u prekršaju i koje su kazne?
Sistem “NS patrol” danas je počeo sa radom, a u sistemu je pet “dačija sandero” automobila i 10 električnih bicikala. Ovaj sistem kontroliše parkiranje na kolovoznim trakama, zaustavljanje i parkiranje na zelenim površinama, trotoarima i biciklističkim stazama i u pešačkoj zoni.

U proteklom periodu izvršeno je testiranje i priprema tehničkog sistema “NS patrol” kako bi se putem specijalnih kamera uočeno vozilo procesuiralo.

Ukoliko se vozilo zaustavi na tartanima, biciklističkim stazama i zelenim površinama, kamere će se zabeležiti momenat zaustavljanja. Kada su u pitanju saobraćajnice, zakon definiše šta je zaustavljanje, a šta parkiranje, i ostavlja se adekvatan vremenski interval za pomeranje vozila. Zakon osnova bezbednosti definiše da ukoliko zaustavite svoje vozilo na saobraćajnici do tri minuta niste u prekršaju ukoliko sedite u vozilu i vozilo je u radnom modu.

Kazna za parkiranje i zaustavljanje na zelenoj površini naplaćivaće se 25.000 dinara fizičkim licima, odnosno 150.000 ukoliko je reč o pravnom licu, dok će taj prekršaj preduzetnike koštati 75.000. Parkiranje na javnoj površini, trotoaru, biciklističkoj stazi i u pešačkoj zoni kažnjavaće se sa 5.000 dinara (fizička lica), 15.000 (preduzetnici) i 25.000 (pravna lica), odnosno 10.000 (odgovorno lice u firmi), a isti iznosi predviđeni su i za parkiranje na saobraćajnoj traci. Za neodazivanje na poziv o izjašnjenju fizička lica moraće da plate 25.000 dinara, pravna 150.000 (odgovorno lice 25.000), a preduzetnici 25.000. Kazna za pokrivanje registarske tablice iznosi 20.000.

Kazna će stizati na adresu prebivališta, a u roku od osam dana imaćete vremena da se izjasnite ko je upravljao putničkim vozilom kada je “NS patrol” zabeležio prekršaj.

Zakon o komunalnoj miliciji predviđa i kažnjavanje lica koje ometa rad komunalnog milicionera u radu, a kazna je 20.000 dinara.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.