logo transparend vojvodina uzivo

„NSpatrol“ će kažnjavati nepropisno parkiranje

NOVI SAD – Pred odbornicima Skupštine Grada Novog Sada 28. decembra će se na sednici naći i predlog za izmenu odluke o komunalnoj policiji.

Povod za te izmene je uvođenje novog sistema za kažnjavanje nepropisnog parkiranja i zaustavljanja radnog naziva „NSpatrol”, te se dodaje član u kom će komunalni milicioneri snimati zvuk i video na javnim mestima po starom Pravilniku, ali da će za to koristiti video, audio i opremu za fotografisanje, pa i bicikle, motocikle i druga sredstva sa uređajima za snimanje.

Inače, za realizaciju sistema „NSpatrol” pristiglo je pet automobila i deset bicikala sa kamerama, kojim će se služiti Sektor komunalne milicije Gradske uprave za inspekcijske poslove. Kako je član Gradskog veća za komunalne poslove Zdravko Jelušić rekao za naš list, vozila su opremljena kamerama najvišeg kvaliteta i performansi. On je objasnio i da će vozila sa kamerama u prvom krugu beležiti prekršaj, a ukoliko se on ponovi i u drugom krugu, registarske oznake se šalju u JKP „Informatika”, potom Ministarstvu unutrašnjih poslova, odakle se podaci ponovo vraćaju „Informatici”, koja će ih svakog dana u ponoć prosleđivati u JP „Pošte”, odakle će se kazne za nepropisno parkiranje na zelenim površinama, trotoarima i biciklističkim stazama, kao i nepropisno zaustavljanje na saobraćajnicama slati prekršiocima jednom nedeljno.

Prema najavama, „NSpatrol” bi trebao da počne sa radom početkom godine.

U skladu sa Zakonom o komunalnoj miliciji, za ometanje ili sprečavanje komunalnog milicionera u obavljanju posla kazne su 100.000 dinara za pravna lica, 30.000 za preduzetnike, a 20.000 dinara za fizička lica i odgovorna lica u pravnom licu. S tim u vezi, jedna od izmena koja će se naći pred odbornicima je i da se prekrivanje i zaklanjanje registarskih tablica vozila karakteriše kao ometanje milicionera u radu, odnosno, ukoliko fizičko lice odluči da svoje tablice prikrije, biće kažnjen sa 20.000 dinara jer je ometao komunalnog milicionera u snimanju.

Ukoliko se u roku od osam dana ne dostavi dokaz o tome ko je upravljao vozilom tokom prekršaja (zaustavljanja vozila na javnim zelenim površinama), kazna za fizička lica i odgovorna lica u pravnom licu je 25.000 dinara, pravna lica treba da plate 150.000, a preduzetnik 75.000 dinara.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.