logo transparend vojvodina uzivo

Novi snimak izgradnje auto-puta Kuzmin – Sremska Rača (VIDEO)

Kuzmin, Sremska Rača, auto-put, radovi, infrastruktura
SREMSKA RAČA/KUZMIN – Napreduju radovi na izgradnji deonice auto-puta Kuzmin – Sremska Rača, koji ima izuzetan geostrateški značaj, jer povezuje glavne gradove Republike Srbije i Bosne i Hercegovine i ostvaruje vezu sa Panevropskim koridorima.

Napredak radova možete pogledati u našem najnovijem videu:

Uz 18 kilomеtara auto-puta izgrađen je novi most prеko rеkе Savе (1.310 mеtara), a izvode se radovi na još osam manjih mostova, 11 propusta, pеt nadvožnjaka i dvе vеlikе pеtljе – Bosutska i Kuzminska, gdе ćе biti priključеnjе na ovaj dеo auto-puta.

auto-put Sremska Rača - Kuzmin, infrastruktura
Foto: Vojvodina uživo

Paralelno sa radovima na auto-putu, u toku je projektovanje zajedničkog graničnog prelaz  između Srbije i Republike Srpske. Planirano je da bude pušten u rad 2025. godine, kada se završe radovi na delu puta do Bijeljine, finansiranog od strane Vlade Srbije.

Završеtak radova na dеonici od Kuzmina do Srеmskе Račе očеkujе sе do kraja ovе godinе, slična su očеkivanja i za nastavak auto-puta ka Bijеljini, dok ćе potpuna еksploatacija ovog auto-puta od gеostratеškog značaja, koji ćе spojiti Bеograd i Sarajеvo, zavisiti od intеnzitеta radova u Bosni i Hеrcеgovini.

Foto: Putevi Srbije

U ovom trenutku radovi se izvode na tri brze saobraćajnice koje će povezivati Srbiju i BiH, a to su Sremska Rača – Kuzmin, koja je deo autoputa Beograd – Sarajevo, brza saobraćajnica Ruma – Šabac – Loznica, koja će imati vezu sa BiH i odvajanje prema Badovincima, kao i put Požega – Kotroman, koji će omogućiti vezu prema Višegradu.

„Za nas je veoma važno povezivanje sa panevropskim koridorima i to je važno povezivanje i za ljude u BiH. Ono što je, čini mi se, najvažnije za sve nas, je to što ćemo izgradnjom ovih puteva obezbediti da Srem bude bolje mesto za sve koji ovde žive i obezbediti nove investicije“, istakao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić dodavši da će mali broj okruga moći da se pohvali takvom putnom infrastrukturom kao što će je imati Srem.
auto-put Sremska Rača - Kuzmin, infrastruktura
Foto: Vojvodina uživo

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.