logo transparend vojvodina uzivo

Niče još jedan most: Napreduju radovi na četvrtom novosadskom mostu (VIDEO)

NOVI SAD – Na sremskoj strani privode se kraju radovi na pomoćnoj konstrukciji za potrebne izgradnje stubova novog mosta, u isto vreme se na bačkoj strani radi na raščišćavanju i pripremi terena. Novi Sad bi za dve i po godine trebalo da dobije novi, četvrti most preko Dunava.

Ekipa portala Vojvodina uživo snimila je sjajne kadrove iz vazduha, a kako to sve izgleda i dokle se stiglo s radovima, pogledajte u videu:

Četvrti novosadski dunavski most, uz drumske kolovozne trake imaće biciklističku i pešačke staze. Biće u osnovi dug 880 metara a ukupno više od dva kilometra i spojiće novosadski Bulevar Evrope sa budućim Fruškogorskim koridorom.

Foto: Vojvodina uživo

Sa širenjem grada na sremsku stranu, glavna uloga mosta, biće rasterećenje postojaćih mostova.

Nije tajna da je gradnja tog mosta bila predviđena još šezdesetih godina prošlog veka, onda kada je Novi Sad imao značajno manje stanovnika i neuporedivo manje saobraćaja.

Međutim, uprkos očiglednoj potrebi da Novi Sad dobije novi most, gotovo šezdeset godina taj projekat ostao je nedosanjan san Novosađana.

Danas san postaje java.

Foto: Dnevnik

Procena je da će izgradnja mosta koštati oko 130 miliona evra.

Foto: Vojvodina uživo

Sa bačke strane, na most će se moći popeti s Bulevara Evrope kod ukrštanja sa Ulicom Tone Hadžića, dok će za saobraćaj iz poprečnih ulica služiti šest ulazno-silaznih rampi. Za bickliste i pešake predviđene su još četiri takve rampe. Na sremskoj strani most će izlaziti na kružni raskrsnicu sa odvojenim desnim skretanjima u svim smerovima, koji vode ka Beočinu, Sremskoj Kamenici i ka budućem Fruškogorskom koridoru. Projektovana brzina na mostu iznosi 80 km/h, a preko njega neće ići teški teretni saobraćaj.

Foto: Vojvodina uživo

Podsetimo, pored četvrtog, gradi se i peti most.

Tako da će Novi Sad, u bliskoj budućnosti, biti grad sa šest mostova.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.