Lažni sindikati iznose lažne podatke

BEOGRAD – Republički geodetski zavod saopštio je danas da postoje sinhronizovani pritisci na tu važnu instituciju, koja vodi registar imovine građana Srbije, i da su oni pojačani u poslednje vreme.

RGZ je odbacio navode, kako je navedeno u saopštenju, lažnih sindikata koji su uputili otvoreno pismo predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, i istakao da je reč o neistinitim podacima o broju nerešenih predmeta.

Sindikati su, navodi RGZ, u oktobru 2020. izneli podatke da će broj nerešenih predmeta do kraja te godine doći do milion, dok sada u jučerašnjem pismu predsedniku navode da ima pola miliona nerešenih zahteva u katastru.

“Podaci o broju aktivnih predmeta su javno dostupni od sredine 2020. godine do danas na sajtu RGZ. Republički geodetski zavod je jedina državna institucija koja takve podatke javno objavljuje. Istina je da je 2020. bilo 704.655 aktivnih predmeta sa jasnom tendencijom pada dok je danas taj broj 425.171”, navodi se u saopštenju.

RGZ ističe da su sličnim lažima kao što je ova inicirali i veliki broj raznih vanrednih inspekcija, nadzora, revizija, kontrola i istraga koje su od strane državnih organa sprovođeni prethodnih godina i koje nisu našle nikakve nepravilnosti u radu RGZ.

Zbog ovakvog ponašanja, neistina i urušavanja ugleda RGZ-a, podignuto je više krivičnih prijava protiv predstavnika navedenih sindikata koji da umesto dokažu svoje navode pred sudom, izbegavaju zakazana ročišta nadajući se zastarelosti postupka, kažu u RGZ.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: