logo transparend vojvodina uzivo

Prvi sabor geodeta Srbije i Srpske u oktobru na Fruškoj gori

RGZ, Republički geodstski savaz
Tokom susreta direktora Republičkog geodetskog zavoda (RGZ) iz Srbije i Republičke uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove (RUGIPP) iz Republike Srpske dogovoreno je održavanje prvog sabora geodeta od 6. do 8. oktobra 2024. godine na Fruškoj gori.

 

Organizacionim odborom predsedavaće mr Borko Drašković dipl. ing. geod. i mr Dragan Stanković dipl. ek.

Sabor ima za cilj da okupi stručnjake iz oblasti geodezije i srodnih disciplina radi razmene znanja, iskustava i rešavanja zajedničkih problema u geoprostoru i imovinskim pitanjima vezanim za nepokretnosti, kao i ulozi u realizaciji ciljeva održivog razvoja, navedeno je na sajtu RGZ.

Program sabora obuhvata:

– stručna predavanja i prezentacije vodećih stručnjaka iz oblasti geodezije;

– radionice i panel diskusije o aktuelnim temama i problemima;

– mrežne aktivnosti i mogućnosti za profesionalno povezivanje;

– izložbeni prostor sa prezentacijama inovacija i novih tehnologija u geodeziji.

– Sabor će okupiti sve zainteresovane geodete, inženjere, istraživače i studente iz Srbije i susednih zemalja kao i srodna zanimanja da nam se pridruže na ovom važnom događaju. Vaše učešće će doprineti uspehu sabora i omogućiti nam da zajedno unapredimo našu profesiju i rešimo ključne probleme u našoj oblasti. Organizacioni odbor veruje da će ovaj sabor doprineti daljem razvoju geodezije, informatike i pravne prakse u regionu kao i unapređenju saradnje među stručnjacima – dodaje se.

Pročitajte još:

Tagovi:

0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.