logo transparend vojvodina uzivo

,

RGZ procenio vrednost svih stanova u Srbiji, informacije uskoro dostupne svima

BEOGRAD – Republički geodetski zavod (RGZ) procenio je vrednost svih stanova u Srbiji i omogućio pristup ovim informacijama za sve profesionalne korisnike, dok će uskoro pristup biti besplatno omogućen svim građanima Srbije.

Sada svi mogu da dobiju informaciju o procenjenoj vrednosti svojih nepokretnosti i to putem novog eKatastra na portalu digitalnih usluga RGZ-a, a time je postavljen treći od ukupno četiri stuba katastra za 21. vek, saopštio je RGZ.

Ova procena je urađena u skladu sa međunarodnim standardima za masovnu procenu vrednosti nepokretnosti čime RGZ postavlja nove standarde u transparentnosti i pouzdanosti podataka, dodaje se u saopštenju.

Implementacija ove usluge donosi brojne prednosti kao što je značajno unapređenje stabilnosti i predvidivosti tržišta sa nekretninama.

Usluga pruža sigurnost investitorima, kupcima i prodavcima, omogućavajući im da donose informisane odluke na osnovu pouzdanih podataka, navodi se u saopštenju.

Transparentnost tržišta dodatno smanjuje mogućnost manipulacija i spekulacija, čime se doprinosi zdravom razvoju sektora nekretnina i šire ekonomije.

Republički geodetski zavod uvođenjem novih usluga pokazuje svoju posvećenost unapređenju kvaliteta usluga, obaveštenosti i zaštiti interesa građana Srbije.

Reforma katastra i razvoj ovako važnih usluga za razvoj zdravog tržišta nepokretnosti urađeni su u okviru projekta „Unapređenje zemljišne administracije u Srbiji“ koji Vlada Srbije sprovodi u saradnji sa Svetskom bankom, zaključuje se u saopštenju.

Pročitajte još:

Tagovi:

0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.