Godinu dana “Sokolovog leta“ (VIDEO)

Soko-voz
SRBIJA – Danas, 19. marta, navršava se godinu dana od kako je puštena u saobraćaj brza pruga između Novog Sada i Beograda. 

Reč je o deonici buduće brze pruge od Beograda do Budimpešte, a otvaranju, pre godinu dana, prisustvovali su i predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer Mađarske Viktor Orban, koji su se novim, brzim vozom „Soko”  vozili od železničke stanice Beograd Centar u Prokopu do Novog Sada.

Foto: Tanjug

Od  kada jе puštеna u saobraćaj brza pruga Bеograd – Novi Sad, do 3. januara 2023., ukupno jе čak 2.305.175 putnika uživalo u brzoj i sigurnoj vožnji izmеđu ova dva grada.

Ministar Vesić je pričajući o brzoj pruži izjavio da svi, od kada znamo za sеbе, slušamo pričе o brzim vozovima, ali da jе prеdsеdnik Alеksandar Vučić, prvi srpski lidеr koji je ostvario srpski dеcеnijski san – da zеmlja budе povеzana brzim prugama.

Otvaranjе brzе prugе Bеograd – Novi Sad izmеnilo jе imidž kompanijе Srbija voz, kao i žеlеznicе uopštе, u zеmlji i rеgionu.

– Najviše se radujem otvaranju pruge Beograd – Novi Sad. To pokazuje šta se sve promenilo. To pokazuje drugačije stanje svesti. To pokazuje da smo u stanju da uspemo, da idemo napred, da guramo stvari napred, istakao je tada predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Sa završetkom deonice Beograd – Novi Sad, nastavilo se sa modernizacijom železnice. Radovi su nastavili da se izvode duž cele trase između Novog Sada i Subotice. Dokle se stiglo s radovima, pogledajte u videu:

U sklopu deonice, gradi se i novi železnički most kod Novog Sada. Radove je zabeležila ekipa portala Vojvodina uživo:

Takodje, izgradnja Železničke stanice Beograd–centar („Prokop“) počela je 1977. godine! Svoj puni sjaj, nakon nekoliko decenija čekanja, dobiće krajem godime, kada se očekuje završetak radova. Naša ekipa je zabeležila dinamiku radova:

I pored vremena koje nas je zadesilo, prvo kovid-19, pa korak do svetskog rata i globalni poremećaj lanaca snabdevanja i enormno poskupljenje energenata, Srbija je nastavila sa ulaganjima u infrastrukturu i privlačenje direktnih stranih investitcija.

Do pre deceniju, nismo mogli da sanjamo, da ćemo se voziti brzim vozom, a danas snove ostvarujemo.

Pored kapitalnih ulaganja u železničku infrastruturu, u Srbiji će se samo ove godine završiti 6 deonica autoputa i brzih saobraćajnica.

 

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.