Završetak radova na deonici Novi Beograd – Surčin do kraja meseca (VIDEO)

NOVI BEOGRAD/SURČIN – Beograd se spaja sa Milošem Velikim!
Radovi na delu autoputa E-763 od Novog Beograda do Surčina u dužini od 7,9 km privode se kraju, a po rečima resornog ministra Gorana Vesića, radovi se izvode u tri smene.

Naša ekipa portala Vojvodina uživo je bila na licu mesta. Pogledajte video u prilogu:

Državni put, deonica Novi Beograd – Surčin, nalazi se na levoj obali reke Save, projektovan je za računsku brzinu od 80 km/h, sa blagim uzdužnim nagibima i kada bude završen predstavljaće najkraću vezu između grada Beograda i autoputa E-763 („Miloš Veliki“).

Foto: Vojvodina uživo

Ovaj autoput predstavlja i pravu magistralnu gradsku saobraćajnicu sa po tri saobraćajne trake po smeru, i razdelnim ostrvom dužine pet metara. Tu će se nalaziti i obostrane biciklističke i pešačke staze širine dva metra, kao i bankine i zaštitna ograda.

Foto: Vojvodina uživo

Deonica je vredna 70,5 miliona evra i kompletno se finansira iz budžeta Republike Srbije, a izvođač radova je kineska kompanija „China Communication Construction Company“.

Projekat gradnje gradskog autoputa je završena više od 90 odsto i ostalo je da se asfaltira još 400 metara deonice

Foto: Vojvodina uživo

Kada ova deonica bude završena, vozači će moći da se uključe iz Vojvođanske ulice i Jurija Gagarina na Novom Beogradu. Saobraćajnica Novi Beograd – Surčin ima veliki značaj za stanovnike centralnog dela Beograda, jer će im omogućiti da direktno pristupe autoputu “Miloš Veliki” umesto da kao sada do njega dolaze preko autoputa Beograd – Zagreb.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: