Đurić: Novi Sad lider u regionu u pružanju usluga socijalne zaštite

NOVI SAD – Gradonačelnik Novog Sada, Milan Đurić, prisustvovao je bogatom kulturno-zabavnom programu u organizaciji Saveta za osobe sa invaliditetom Grada Novog Sada povodom obeležavanja Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom u Kulturnoj stanici „Eđšeg“.

Foto: Grad Novi Sad

-Drago mi je što smo se ponovo okupili da tradicionalno obeležimo Međunarodni dan osoba sa invaliditetom. Osobe sa različitim oblicima invaliditeta svakodnevno nailaze na razne prepreke. Tu smo da ih zajedno, gde god je to moguće, uklonimo i ublažimo i da preko različitih resora, sinhronizovano i planski, učinimo naš grad mestom bez barijera. Hvala vam što svojim primerom pružate motivaciju drugim osobama s invaliditetom da budu jači, bolji, snažniji i srećniji. Želim vam da živite svoj pun potencijal, da uvek budete uvaženi i poštovani, okruženi empatijom i solidarnošću, da stvarate nove uspehe, da širite svoja interesovanja i aktivnosti, da uživate svakog dana u našem lepom gradu. Mi ćemo uvek biti tu da čujemo probleme i izazove sa kojima se suočavate i da se pobrinemo za traženje rešenja- rekao je gradonačelnik.

Grad Novi Sad je lider u regionu u pružanju usluga socijalne zaštite, te iz ukupnog gradskog budžeta izdvaja najveći procenat za tu oblast. U 2023. godini Gradska uprava za sport i omladinu opredelila je skoro devet miliona dinara za osobe sa invaliditetom, a u pogledu zdravstva,  Dom zdravlja na Limanu predstavlja primer pristupačnosti s obzirom na to da poseduje stomatološku, kao i ginekološku stolicu koje su prilagođene osobama sa invaliditetom.

Gradska uprava za kulturu objavila je Plan za unapređenje pristupačnosti objekata ustanova kulture. Takođe, vodi se računa o parking mestima za osobe sa invaliditetom, a na semaforima se poslednjih desetak godina postavljaju uređaji za slepe i slabovide sa zvučnim signalom.

Foto: Grad Novi Sad

Ova vest je deo projekta “Novi Sad na dlanu” koji je sufinasirao Grad Novi Sad. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Grada Novog Sada koji je dodelio sredstva.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Search
Close this search box.