Dom zdravlja “Novi Sad” prvi u Srbiji poseduje stomatološku stolicu za osobe sa invaliditetom

NOVI SAD – Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić obišao je rekonstruisani objekat Doma zdravlja “Novi Sad”, rekonstruisan u oktobru 2021. godine gde je nastavljeno je sa ulaganjem, te je Novi Sad prvi u Srbiji nabavio stomatološku stolicu za osobe sa invaliditetom.

Gradonačelnik je podsetio da je rekonstrukcija ovog doma zdravlja koštala milion i dvesta hiljada dinara, a samo opremanje oko 100 miliona dinara. Obišli smo odeljenje za stomatologiju. Videli smo nešto novo u Novom Sadu, a kako kažu doktori prvo u Srbiji – stomatološka stolica za osobe sa invaliditetom. Grad je za njenu nabavku uložio 4,3 miliona dinara. Mislim da je veoma značajna za osobe sa invaliditetom, kako bi se osećali prvenstveno ravnopravnije u društvu. Prema procenama 2.000 pacijenata godišnje, moći će da obave preglede na ovoj stolici, ddnosno deset pacijenata dnevno- rekao je Đurić, i dodao:

Obišli smo i salu za protetiku, popričali sa zaposlenima koji su oduševljeni uslovima koje imaju. Nastavljamo da ulažemo u zdravstveni sistem, moramo da ga razvijamo. Zbog povećanog broja stanovnika, nešto što nas očekuje u narednom periodu jeste da pronađemo parcelu u Veterniku, pa da uradimo projekat doma zdravlja. Veternik je naselje koje se brzo širi. Veselin Bojat, direktor Doma zdravlja “Novi Sad”, naglasio je da je Grad Novi Sad uvek spreman da pomogne u ostvarivanju vizije ove ustanove.

Kompletno je opremljena stomatološka ordinacija za osobe sa invaliditetom. Investicijom Grada koja je samo u ovoj ordinaciji više od pet miliona dinara, kompletnom novom zubnom tehnikom koja se tu nalazi, mi smo u mogućnosti da svima pružamo najkvalitetniju uslugu. U ovoj godini, za šest meseci služba opšte medicine pružila je preko 500.000 usluga građanima. U službi ginekologije, takođe smo bili prvi za nabavku stolova za osobe sa invaliditetom – rekao je direktor.

Ispred Udruženja “IZ KRUGA VOJVODINA” obratila se Jelena Kostić, koja je iskoristila ovu priliku da se zahvali gradonačelniku Novog Sada i Domu zdravlja “Novi Sad” na prepoznavanju potreba osoba sa invaliditetom. Omogućili su nam da nesmetano obavljamo zdravstvene preglede. Zubarska stolica koju su nabavili je jedinstvena u regionu. Domu zdravlja bih se zahvalila, što su nabavili sto za ginekološke preglede- rekla je Jelena Kostić.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Podsećamo, prilikom rekonstrukcije ovog doma zdravlja postavljena je nova stolarija, a za završni sloj fasade primenjene su Swisspearl ploče u dva tona koje su zadržale osnovnu ideju arhitekte Odavića koja su objektu dale savremenu notu. Na fasadu je postavljena i dekorativna rasveta. Urađene su i nove klupe u Domu zdravlja od hrastovog drveta. U rekonstrukciju je uloženo milijardu dinara.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.