APV: Ustanovama socijalne zaštite u Vojvodini 21 milion dinara za sanaciju štete od nevremena

VOJVODINA – Pokrajinska vlada je odmah reagovala na zahteve ustanova socijalne zaštite da im pomogne da saniraju štetu nastalu tokom nevremena koje je prošle sedmice pogodilo Vojvodinu, i izdvojila ukupno 21 milion dinara.

U nevremenu su oštećenja pretrpeli Gerontološki centar „Bačka Palanka”, Dom „Veternik”, Gerontološki centar „Vrbas”, objekti Gerontološkog centra „Novi Sad” i Gerontološki centar „Srem” u Rumi.

U Gerontološkom centru „Bačka Palanka” oštećeni su stolarija i odžak, a za sanaciju štete obezbeđeno je sedam miliona dinara.

U nevremenu je na Domu „Veternik” oštećen krov, čija će obnova koštati 7,4 miliona dinara.

Na objektu Gerontološkog centra „Vrbas” oštećeni su krovni prozori i deo fasade, a na zgradi domskog smeštaja u Kucuri deo krova na pomoćnom objektu. Radovi na sanaciji objekata koštaće 3,5 miliona dinara.

Oluja je oštetila i delove krovova na objektima Gerontološkog centra „Novi Sad” na Limanu, Novom naselju i u Futogu, kao i na objektu Prihvatilišta. Za radove na sanaciji tih oštećenja izdvojeno je 2,7 miliona dinara.

Deo krova oštećen je i na Gerontološkom centru „Srem” u Rumi.

Ova vest je deo projekta “Jedno mesto za sve vesti” koji je sufinansirao Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama, koji je dodelio sredstva.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Search
Close this search box.