Razorne posledice orkanske oluje, od 19. jula radnici Zelenila imali blizu 1.900 intervencija

NOVI SAD – Radnici Gradskog zelenila već deveti dan otklanjaju posledice razornog olujnog nevremena s novosadskih ulica.

U utorak i sredu obavljeno je 225 intervencija na više od 130 lokacija. Oboreno i polomljeno drveće i grane uklanjani su na Detelinari, Limanima, Novom Naselju, Telepu, Gravici, Petrovaradinu, Salajci, Podbari, Rotkvariji i u centru grada, a nastavljena je sanacija i u Novom, Futoškom, Staničnom, Molinarijevom i Dunavskom parku.

Foto: Gradsko zelenilo

– Od 19. jula, Gradsko zelenilo je imalo skoro 1.900 intervencija i 1.800 prijava građana. Naše ekipe su neprestano na terenu. U oluji je oboreno ili polomljeno 2.062 stabla. To je ogromna šteta. Drveće je jedan od glavnih čuvara životne sredine. Drveće ima pozitivne efekte na zdravlje ljudi, jer presudno utiče na mikro klimu u urbanim sredinama. Gradsko zelenilo će, odmah posle sanacije štete organizovati sastanke s nadležnim naučnim ustanovama i institucijama, da razgovaramo o izboru sadnica novog drveća, koje ćemo posaditi na jesen, kako bismo nadoknadili izgubljeno drveće, a da u isto vreme odaberemo vrste koje će pokazati veću otpornost na vremenske nepogode. Tokom svih ovih dana imali smo ogromnu podršku gradonačelnika i grada Novog Sada, ali i drugih javnih preduzeća. Uz podršku grada Novog Sada posadićemo novo drveće – kaže Miloš Egić direktor JKP “Gradsko zelenilo”.

Foto: Gradsko zelenilo

Egić podseća da je tokom prethodnih 10 godina na teritoriji grada i prigradskih naselja posađeno više od 54.000 sadnica novog drveća.
– Nevreme je našem gradu nanelo veliku štetu. Ali, obnovićemo naše parkove i drvorede. Posadićemo duplo više drveća nego što je oboreno. Pošumljavanje grada je naš glavni zadatak u narednom periodu – kaže Egić.

Pročitajte još:

 Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: