Vučić: Da se ponosimo svojim srpskim rodom i da uvek gledamo kako da sačuvamo mir (VIDEO)

SRBIJA – Predsednik Vučić položio je vence u Donjoj Gradini, na mestu koje je nazvao i „grad mrtvih“. 

„Moramo da sačuvamo život Srbije i Republike Srpske, a naš najveći interes, pored sve nepravde koju nam nanose svakodnevno, je da sačuvamo sačuvamo mir i da imamo dece, da nam se više nikad ne ponove stradanja, poput onog u Jasenovcu“, poručio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić je, obraćajući se u Donjoj Gradini, na obeležavanju Dana sećanja na žrtve zločina NDH u Jasenovcu, primetio da je u tom logoru stradalo više Srba, Jevreja i Roma nego što je svih naroda zajedno stradalo na ostalim stratištima u bivšoj Jugoslaviji , od 1941. naovamo, ali da danas o tome niko ne govori, niti je spreman na to.

Na svom Instagram profilu, predsednik Vučić je napisao:  Ima li na svetu išta lepše od smaragdno zelene Une, plodnih polja i stoletnih šuma što je okružuju? Kakav um, duboko izvitoperen, nečastiv, nepojmljiv je od takvog raja, za samo par dana, napravio pakao u kojem živi zavide mrtvima? Pred nas istorija, postavlja još teže, najteže pitanje – zašto?

Foto: Instagram BudućnostsrbijeAV

Moramo da sačuvamo naš narod od daljih sukoba. Moramo da sačuvamo mir i našu decu! Moramo da sačuvamo život i Srbije i Srpske. Nemamo nikog drugog, imamo samo jedni druge. Zato moramo da čuvamo svoj srpski rod i da se njime ponosimo. Da drugima oprostimo, da pokažemo da smo ljudi, ali da nikada ne gazimo po našim žrtvama i da nikada ne zaboravimo naša stradanja.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je obeležavanju Dana sećanja na žrtve zločina-genocida NDH u koncentracionom logoru Jasenovac i njegovom najvećem stratištu u Donjoj Gradini.

Na svom drugom Instagram profilu AVucic, predsednik je podsetio na strahote: „Ovaj logor je jedinstven po tome jer su od ljudi pravili sapun. Genocid koji se ovde dogodio ne smemo da zaboravimo. Moramo da govorimo o Jasenovcu, jer će drugi da ćute. Ubijati maljevima i noževima i istrebljivati čitav jedan narod zbog imena, vere, nacije – ništa taj cilj ne može racionalno da objasni. Kad god smo ovde, setimo se najstrašnijih stvari koje su pogodile naš narod.

Ako je to bio pokušaj da se uništi čitav jedan narod, onda je taj projekat ipak propao, jer smo svi mi deca tih nevinih žrtava, ili njihovi rođaci, njihova braća i sestre.

U spomen području „Donja Gradina“ obeležava se Dan sećanja na žrtve ustaškog zločina koncentracionog logora Jasenovac i Donje Gradine“ napisao je Aleksandar Vučić.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.