Zvuk Balkana na SPENS-u “Barcelona Gipsy Balkan Orchestra” svirao za Novosađane (VIDEO)

Na velikoj ovogodišnjoj turneji, neverovatan sastav iz Barselone – Barcelona Gipsy Balkan Orchestra, zaustavio se sinoć na SPENS-u kako bi Novosađani i Novosađanke uživali u sjajnim ritmovima kojima niko ne može da odoli već godinama. Kako je to bilo u Novom Sadu – pogledajte:

Barcelona Gipsy Balkan Orchestra specifičan je i prepoznatljiv jer se kroz njihovu muziku mogu čuti čarobni tonovi džeza, romske, klezmer i druge vrste muzike, a uticaje crpi iz tonova Istočne Evrope, Južne Amerike, Španije i Bliskog Istoka.

Tako je bilo i sinoć pred novosadskom publikom:

Foto: Gradske info

Njihova izvedba čuvene romske pesme Đelem, đelem na Jutjub platformi broji preko 10 miliona pregleda. I sami članovi benda potiču sa različitih krajeva sveta, a u sastav uključuju i nomadske, rotirajuće muzičare.

Sedište benda je u Barseloni i trenutno nastupa sa osmoro članova na bini: Margerita Abita (vokal, Italija), Pere Nolas (violina, Katalonija), Fernando Salinas (harmonika, Španija), Julien Čanal (gitara, Francuska), Ivan Kovačević (kontrabas, Srbija) i Stelios Togjas (perkusije, Grčka,) Ćavi Pendon (klarinet, Španija).

Ivan je rođeni Beograđanin koji već skoro dve decenije živi u Barseloni i sa svojim prijateljima čini bend Barcelona Gipsy Balkan Orchestra.

Ovaj bend je krajem 2020. objavio album „Nova Era“ sa novom pevačicom Margeritom Abitom poreklom sa Sicilije, sa kojom je objavio obradu „dragulja“ balkanske muzike Marijo deli bela Kumrijo i čuvenu pesmu Silvane Armenulić Ciganine sviraj, sviraj.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: