logo transparend vojvodina uzivo

Zrenjanincima uručeni bicikli čiju je kupovinu sufinansirala lokalna samouprava

ZRENJANIN – U Gradskoj bašti organizovana je podela bicikala sugrađanima koji su ih nabavili na osnovu raspisanog javnog poziva, a čiju je kupovinu sufinansirao Grad Zrenjanin.

Šef odseka za zaštitu i unapređenje životne sredine Grada Zrenjanina Jelena Poučki ukazala je da lokalna samouprava sprovodi niz aktivnosti u cilju zaštite životne sredine te se tako i konkurs za subvencionisanje kupovine bicikala kao ekološki prihvatljivog transporta realizuje već četvrtu godinu zaredom.

– Svake godine izdvajamo sve veći iznos sredstava, naime, prošle godine za kupovinu sto biciklova opredeljeno je milion dinara, dok je ove godine kupljen 221 bicikl, a Grad za tu namenu izdvojio 2.210.000 dinara – kazala je ona i izrazila zadovoljstvo što građani biraju bicikl kao ekološki prihvatljiv transport.

Inače, Grad Zrenjanin sprovodi ove konkurse od 2021. godine, u prvoj godini subvencija je iznosila po pet hiljada dinara za nabavku 40 bicikala , a kasnije, zbog velikog interesovanja povećana je na deset hiljada dinara.

Nabavka bicikala sprovodi se sa ciljem povećanja broja biciklista na ulicama grada, a u svrhu poboljšanja kvaliteta vazduha i smanjenja zagađenja životne sredine.

Plan je da se ova aktivnost nastavi i u narednim godinama izdvajanjem dodatnih sredstava.

Pročitajte još:

Tagovi:

0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.