logo transparend vojvodina uzivo

Nova radna mesta: Otvoren novi pogon za proizvodnju ambalaže u zrenjaninskoj „Beohemiji“ (VIDEO)

ZRENJANIN – Svečanost povodom otvaranja pogona u okviru proizvodnog postrojenja Beohemije u Zrenjaninu – pogona za proizvodnju ambalaže, održana je juče u prisustvu ambasadora Republike Češke, njegove ekselencije Tomaša Kuhte i gradonačelnika Sime Salapure.

Na svečanosti su bili i Jaroslav Strnad, vlasnik CE Industris, Adam Sotek, Predsednik borda CE Industris, Petar Zuma, član borda CE Industris, Roman Kratohvil, biznis partner CE Industris /CEO, Beohemija d.o.o. , predstavnici kompanije Beohemija, kao i predstavnici grada Zrenjanina, sekretar Privredne komore Srbije, Dragan Stevanović, predstavnici Privredne komore Zrenjanin i drugi.

Svečanim presecanjem vrpce početak rada pogona ozvaničili su Miroslav Micković, CEO Alpla Srbija i Roman Kratohvil, CEO Beohemija i Business Partner CE Industries.

Ambasador Kuhta naglasio je da se trgovinska saradnja dve zemlje svake godine povećava i da sada iznosi preko 2 milijarde evra i da je srećan kada vidi pozitivne reference koje investitori koji su već ulagali u Srbiju prenose na druge investitore koji su zainteresovani za ulaganja u Srbiju.

– Šest godina sam u Srbiji i trudimo se da kao Ambasada pomognemo novim ulaganjima Češke Republike u Srbiji i moram reći da je ovo još veća radost kada vidim da su češki ulagači žele da razvijaju posao, Beohemija je jedan od tih dobrih primera kako bi trebalo da se radi između dve zemlje, dva partnera koji se uzajamno poštuju. Drago mi je i zbog toga što je  ova fabrika u Zrenjaninu, a znam da je ovaj grad, grad koji ima veliku budućnost i potencijale, dobre planove – rekao je ambasador i naveo da će izgradnja auto puta biti veliki doprinos i drugim ulagačima koji će i iz Republike Češke doći u naš grad, a zatim podsetio i na druge velike projekte koji se realizuju u našem gradu.

– Standard života u Zrenjaninu, zahvaljujući i našim ulagačima sigurno će biti bolji. I ovo otvaranje nove linije za ambalažu  doprineće razvoju i povećanju proizvodnje, a kako sam čuo zbog robotizacije neće biti gubitka radnika jer ima mnogo planova i da će broj zaposlenih održavati i povećavati, to je dobra vest i želim svim zaposlenim u Beohemiji i građanima Zrenjanina da se saradnja nastavi i da su svi zadovoljni – kazao je ambasador.

Posebno je  posebno zahvalio gradonačelniku Simi Salapuri na velikoj podršci.

– Ta podrška je vrlo bitna, to nemate uvek automatski da se administracija ponaša kao da radi u privatnom sektoru i da ima takvu energiju i progresivni pristup kao ovde u Zrenjaninu – istakao je ambasador Tamaš Kuhta.

Gradonačelnik Simo Salapura rekao je da Grad Zrenjanin voli velike investicije, poput Linglonga, izgradnje auto puta i izgradnju prečistača otpadnih voda, a posebno kada kompanije koje već posluju na teritoriji grada dodatno proširuju i unapređuju.

– Pre nešto više od šest meseci ambasador Kuhta je bio ovde i zajedno sa Romanom smo najavili ovu investiciju i ona se realizuje kao što se realizuju i veliki projekti koje imamo u našem gradu. Nekada smo maštali o njima, a danas je to stvarnost i verujem da će Zrenjanin ubuduće biti još bolje mesto za život zahvaljujući ovakvim investicijama i na tome vam se zahvaljujem – rekao je gradonačelnik Salapura i izrazio očekivanje da će ulaganja u Beohemiju, ali i završetak velikih projekata privući i nove investitore u naš grad kako bi mladi ostali da žive i rade u našem gradu.

Sekretar Privredne komore Srbije Dragan Stevanović ocenio je ovo ulaganje kao istorijski potez za kompaniju.

– U prošlosti ste imali teške trenutke, ali ste uspeli i pored nelojalne konkurenciji  da nađete svoje mesto i krenete uzlaznom putanjom – kazao je Stevanović ukazavši na dobru Saradnju Srbije i Češke.

Inače, potpisivanjem dugoročnog partnerstva sa najvećim svetskim proizvodjačem ambalaže, austrijskom kompanijom ALPLA, kompanija Beohemija, vlasnik vodećih brendova u segmentu deterdženata, omekšivača i proizvoda kućne hemije, Duel, Spin, Selekšn i Pompa, potvrdila je svoj strateški, investicioni model poslovanja.

Instaliranjem svojih postrojenja u okviru proizvodnog pogona Beohemije, ovaj svetski gigant će kompaniji Beohemija pružiti podršku i omogućiti brži rast i razvoj.

Najsavremenije mašine i vodeći trendovi u proizvodnji ambalaže i ambalažnih elemenata, više neće biti stvar eksterne nabavke, dok će postojeće ambalažne linije biti znatno unapredjene u kvalitetu, a pre svega u domenu kapaciteta.

Roman Kratohvil je kazao da će u narednih nekoliko godina biti vidljive brojne promene, kako kada je reč o proizvodima, tako i u fabrici i zahvalio ambasadoru i gradonačelniku na dosadašnjoj podršci.

Ukazao je da će ova investicija doprineti i zaštiti životne sredine budući da je do sada ambalaža omekšivača od 1,6 litara izrađena od 51 grama plastike, a da će sada zahvaljujući tehnologi, ona biti izrađena od svega 6 grama plastike.

Miroslav Micković je rekao da je reč o investiciji nešto većoj od milion evra i da su sa smanjenjem gramaže, odnosno sa novom tehnologijom i novom linijom,  dobili priliku da koriste lakše boce što na godišnjem nivou donosi uštede i da će oko 95 odsto plastike manje će Beohemija emitovati na tržište.

Petar Zuma, Board Member i FMCG Investment Director, istakao je zadovoljstvo dosadašnjim napretkom poslovanja kompanije Beohemija, koja posluje u okviru češkog CE Industries holdinga.

“Ovim strateškim partnerstvom i dosadašnjim ulaganjima u proizvodne pogone, kompanija Beohemija, opravdava planove razvoja i napretka. Zadovoljni smo trendom rasta prodaje, kojim su rezultirala naša ulaganja, a u planu su nam i nove investicije, kako u proizvodne pogone, tako i u domenu prihvatanja novih trendova, očuvanju životne sredine i naravno, brige o zaposlenima i društvenoj zajednici“.

 

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.