Zrenjanin: U cilju smanjenja lista čekanja interventni kardiolozi iz IKVB Sremska Kamenica svakog četvrtka dolaze u zrenjaninsku bolnicu

ZRENJANIN – Skupština Grada Zrenjanina je odobrila sredstva za realizaciju projekta Opšte bolnice „Đorđe Joanović“ za unapređenje zdravstvene zaštite kardioloških bolesnika u iznosu od 2.500.000 dinara u 2023. godini, to su sredstva opredeljena za dolazak interventnih kardiologa sa Instituta za kardiovaskularne bolesti Sremska Kamenica, saopštila je danas zrenjaninska bolnica.

Zahvaljujući dobroj saradnji Grada Zrenjanina i zrenjaninske Opšte bolnice, od sutra, pa svakog četvrtka će dolaziti interventni kardiolozi iz IKVB Sremska Kamenica za potrebe Angio sale, kako bi se ukinula lista čekanja za ugradnju stentova.

„ Istovremeno, Prof. Dr Dragan Kovačević, takođe iz IKVB Sremska Kamenica, nastavlja da dolazi jednom nedeljno i radi implementaciju pejsmejkera. On dolazi već godinu dana i uspeli smo da ukinemo listu čekanja.“ – navode iz zrenjaninske bolnice.

Ove korake je menadžment bolnice preduzeo kako bi se premostio period dok zrenjaninski lekari ne završe specijalizacije i obuke, kako bi bili u mogućnosti da samostalno rade u punom obimu.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: