Obimni infrastrukturni radovi u Zrenjaninu: 32 ulice dobijaju nov ili rekonstruisan asfalt

ZRENJANIN – Odbornici skupštine grada Zrenjanina na poslednjoj, 27. po redu sednici, usvojili su Predlog Odluke o davanju saglasnosti na konačni Nacrt javnog ugovora za Postupak izbora privatnog partnera za realizaciju Projekta javno-privatnog partnerstva bez elemenata koncesije za realizaciju projekta finansiranja, izgradnje i održavanja lokalne putne infrastrukture na teritoriji grada Zrenjanina, na osnovu koje će tokom naredne 3 godine na teritoriji Zrenjanina 32 ulice dobiti nov ili rekonstruisan asfalt.

Beogradska firma „Baumeister“ je izabrana na javnom pozivu za privatnog partnera koji će izgraditi i održavati lokalnu putnu infrastrukturu, a u pitanju je projekat javno-privatnog partnerstva bez elemenata koncesije.

Na osnovu ugovora predviđene su tri faze realizacije, pri čemu prva obuhvata projektovanje, planiranje, pripremu terena, rekonstrukciju i rehabilitaciju puta, druga obuhvata radove na izgradnji, rekonstrukciji i rehabilitaciji puteva, pribavljanje upotrebne dozvole, ukoliko je ona potrebna i puštanje u rad, dok treća podrazumeva period nakon puštanja u rad određenih deonica u kome se naplaćuju izvedeni radovi i pružene usluge.

Ukupna naknada za dostupnost putne infrastrukture, prema prihvaćenoj ponudi Privatnog partnera iznosi 7.174.302,49 evra bez PDV-a, odnosno u iznosu od 8.609.162,99 evra sa PDV-om za period od 10 godina.

U tekstu ugovora, koji je objavljen na sajtu Grada Zrenjanin, navode se nazivi ulica, kao i opis radova koji će se vršiti.

Na teritoriji Zrenjanina radovi će se izvoditi u Ulicama Svetosavska, Nemanjina, Mošorinska, Tomićeva, Slobodana Penezića, Igmanska, Skopska, Dunavska, Jovanke Dobrosavljev, Đorđa Stratimirovića, Opovačka i Tot Ištvana.

U Stajićevu Ulica Milinka Đorđevića.

U Ečki će se vršiti rekonstrukcija Ulice Libertatea, u Jankovom Mostu Jankova, u Orlovatu Tamiška ulica, a u Botošu Ulica Žarka Petrova.

U Mihajlovu se planira rekonstrukcija Donjeg reda i Dože Đerđa, u Lukinom Selu Ulica Maršala Tita, u Melencima Lenjinova, u Elemiru Dr Mladena Stojanovića, Perlezu Radoslava Panića, a u Lazarevu Alekse Bojovića.

Predviđeno je i da ulica na izletištu Tisa dobije asfalt.

U Zlatici Ulica Sonje Marinković, Bratstva jedinstva i 27. decembra, a u Belom Blatu delovi Begejskog reda.

U Čenti Pupinova ulica, a u Tomaševcu veza između ulica Ive Lole Ribara i Žarka Zrenjanina, u Banatskom Despotovcu Ulica Save Kovačevića, u Knićaninu 7. jula, u Lukićevu Svetosavska i Nemanjina, Aradcu Kapetana Nalepke i u Kleku Vase Miskina.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: