Zrenjanin pridruženi partner na projektu „Podsticanje mladih za učešće u procesu EU integracija“ (REBOOTING)

ZRENJANIN – Projekat „Podsticanje mladih za učešće u procesu EU integracija“ (REBOOTING) svečano je juče predstavljen u Gradskoj kući u Novom Sadu.

Nosilac projekta je omladinski savez udruženja OPENS, a partneri na projektu su Western Balkans Institute, Bečejsko udruženje mladih – BUM, SINHRO i Somborski edukativni centar – SEC, dok su pridruženi partneri Grad Zrenjanin, Grad Kikinda, Grad Sremska Mitrovica, Grad Subotica.

Domaćin Ceremonije bio je gradonačelnik grada Novog Sada Milan Đurić, dok su Ceremoniji, pored predstavnika Zrenjanina, pomoćnice gradonačelnika Marije Damjanović i načelnika Gradske uprave Nenada Domjeskova, prisustvovali i predstavnici Subotice, Sombora, Pančeva, Kikinde, Sremske Mitrovica, Bečeja, kao i predstavnici Delegacije Evropske unije u Srbiji.

“Podsticanje mladih za učešće u procesu EU integracija” – REBOOTING, je trogodišnji projekat koji pokrenut uz podršku Evropske Unije i fokusiran na osnaživanje mladih u Vojvodini, uzimajući u obzir jedinstvene društvene, kulturne i ekonomske faktore regiona.

Projekat ima za cilj stvaranje sigurnih prostora za učešće mladih i učenje o evropskim vrednostima u Vojvodini, odnosno stvaranje resursnih centara za omladinsku participaciju i učenje o EU, kao i osnaživanje omladinskih organizacija koje implementiraju različite omladinske aktivnosti vezane za proces pristupanja Evropskoj Uniji i EU integracije.

Program projekta REBOOTING

Projekat kreira inovativne programe učešća za proširenje znanja o EU (proces pristupanja) i testiranje stavova mladih o relevantnim društvenim temama za EU, podstičući interakciju među mladima.

Tokom trogodišnje implementacije, projekat će se koristiti različitim alatima za dosezanje, informisanje i edukaciju korisnika.

Neke od najistaknutijih metodologija rada su panel debate o EU, Sokrat kafei, pilot programi neformalnog obrazovanja u okviru građanskog vaspitanja, produkcija potkast emisija o srodnim temama i druge metodologije.

Projekat REBOOTING daje značajnu ulogu lokalnim OCD i neformalnim grupama u procesu evropeizacije Srbije kroz izgradnju kapaciteta za 8 omladinskih prostora u 8 različitih lokalnih zajednica koji će delovati kao resursni centri za učešće mladih i učenje o EU i evropeizaciji.

Pored toga, projekat obezbeđuje finansijsku podršku za 24 omladinske organizacije i lokalne inicijative u razvoju i sprovođenju niza omladinskih aktivnosti koje se bave procesom evropskih integracija i pridruživanja Srbije Evropskoj uniji.

 

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.