logo transparend vojvodina uzivo

Zrenjanin visoko pozicioniran na listi evropskih mikrogradova budućnosti prestižnog magazina “Financial Times”

ZRENJANIN – Treći put u poslednjih šest godina grad Zrenjanin se visoko pozicionirao na listi prestižnog magazina “Financial Times” koja rangira evropske mikrogradove budućnosti.

Ovaj značajan podatak još jednom potvrđuje da Zrenjanin ima jasnu viziju i otvorenost za privredna ulaganja, ali i da pripada kategoriji najboljih investicionih lokacija u Evropi.

„ Ovo je još jedna potvrda uspešnosti poslovanja naših Industrijskih zona i Slobodne zone, gde više nema mesta za nove investitore, pa smo prinuđeni da stvaramo novi prostor za buduće privredne i druge hale. U Industrijskim zonama u Zrenjaninu danas radi svaki peti zapoleni iz našeg grada, a 60 odsto onoga što proizvedu je namenjeno izvozu. Ovo je nagrada i za lokalnu administraciju, koja potvrđuje da smo spremni da svima koji žele da investiraju brzo izađemo u susret i obezbedimo neophodnu dokumentaciju, jer znamo da profit nema vremena da čeka“, poručio je ovim povodom gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura.

Gradonačelnik je takođe dodao da se vizija vezana za veće zapošljavanje, više plate i bolji život ostvaruje.

„ To jasno potvrđuje i ova nagrada, ali nas i obavezuje da nastavimo istim putem i budemo najbolji domaćin za srpske i svetske privrednike“, poručio je gradonačelnik Salapura.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.