Zimska služba zrenjaninskog preduzeća “Eko gradnja” spremno dočekuje snežne dane

ZRENJANIN – Zamenik gradonačelnika Saša Santovac danas je posetio punkt zrenjaninskog preduzeća “Eko gradnja”, koje već deset godina održava lokalne puteve prvog i drugog prioriteta u ukupnoj dužini od oko 400 kilometara.

Nakon obilaska punkta i razgovora sa predstavnicima ovog preduzeća zamenik gradonačelnika je rekao da je potpuno siguran da će putevi i ove zime biti uredni i prohodni.

Takođe, Santovac je rekao da “Eko gradnja” već duži niz godina vrlo uspešno vrši održavanje lokalnih puteva.

“Osim lokalnih puteva, ovo preduzeće održava i 200 kilometara magistralnih puteva koji su u nadležnosti „Puteva Srbije“, a naše JKP „Čistoća i zelenilo“ je takođe u programu zimskog održavanja trotoara na teritoriji grada. Obezbeđeno je po 100 kilograma soli za sve mesne zajednice i ustanove koje  mogu preuzeti u „Čistoći i zelenilu. Nova oprema i nova mehanizacija, osim što će značiti za bolju situaciju na putevima tokom zimskih meseci, pokazatelj je i razvoja privrede na teritoriji našeg grada.” – rekao je zamenik gradonačelnika Saša Santovac.

Siniša Kukin, rukovodilac zimske službe “Eko gradnje” takođe je naveo da to preduzeće duži niz godina obavlja poslove zimskog održavanja puteva na teritoriji grada Zrenjanina.

“ Kao što se to ovde može i videti, u međuvremenu je nabavljena nova mehanizacija i oprema tako da po programu zimske službe „Eko gradnja“ ima i više nego što je dovoljno mehanizacije i mašina za održavanje puteva. Posedujemo dovoljno kamiona i mašina i za slučaj vanredne situacije i nepredviđenih količina padavina da odmah reagujemo kako ne bi dolazilo do kolapsa u saobraćaju.” – objasnio je Kukin.

 

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: