Zgrada Radničkog univerziteta uskoro gotova (FOTO)

NOVI SAD – S obzirom da su radovi na rekonstrukciji starog – novog simbola Novog Sada, zgrade Radničkog univerziteta u punom jeku, u narednim mesecima planira se sređivanje platoa ispred samog objekta.
Sređivanjem platoa biće obuhvaćeno oko 460 kvadrata površine ispred zgrade “Vega Radnički”, koja se do sada koristila kao parking.

Biće uređen budući plato, prilaz stepeništu, deo trotoara i postavljene visoke žardinjere čija javna površina će biti ozelenjena.

Reč je budućem poslovnom prostoru “Vega Properties Radnički” kompanije Vega IT, koji se prostire na površini od 6.500 kvadratnih metara, raspoređenih na 13 spratova, gde se nekada nalazio Radnički univerzitet „Radivoje Ćirpanov“, po kom nazivu Novosađani uglavnom i zovu ovaj objekat.

Foto: NS uživo/Pavle Pejić

Ukupna vrednost projekta je oko 12 miliona evra. Uzimajući u obzir da je zgrada kupljena za 5,2 miliona, jasno je da je vrednost rekonstrukcije i opremanja objekta oko 7 miliona evra.

Podsećanja radi, kompanija „Vega IT“ krajem 2020. godine kupila je zgradu bivšeg Radničkog univerziteta na javnoj licitaciji i započela radove na njenoj rekonstrukciji i renoviranju.

Prema najavama iz novosadske IT kompanije, radovi bi trebalo da budu završeni sredinom godine.

Trenutno stanje na gradilištu objekta izgleda ovako:

Foto: NS uživo/Pavle Pejić

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Search
Close this search box.