Zdrav i hranjiv: Kako pripremiti najbolji kuvani kukuruz kod kuće

Jednostavan užitak: Ukusan kuvani kukuruz za svako godišnje doba.

Evo jednostavnog recepta za pripremu kuvanog kukuruza:

Sastojci:

Kukuruz u klipu (koliko želite)
Voda
So po ukusu
Maslac (opciono)
Uputstvo:

Priprema klipova kukuruza:

Operite klipove kukuruza pod tekućom vodom kako biste uklonili prljavštinu i ostatke.
Odstranite eventualne trune ili oštećene delove sa klipova.

Kuvanje kukuruza:

U velikom loncu stavite dovoljno vode da potopite klipove kukuruza potpuno.
Dodajte malo soli u vodu kako biste poboljšali ukus kukuruza.
Stavite lonac na srednje jaku vatru i pustite da voda proključa.

Dodavanje kukuruza:

Pažljivo stavite klipove kukuruza u ključalu vodu.
Smanjite vatru na umerenu i ostavite kukuruz da se kuva.

Kuvanje kukuruza:

Vreme kuvanja zavisi od svežine i veličine klipova kukuruza, ali obično traje 5-10 minuta. Proverite da li je kukuruz kuvan tako što ćete probosti zrno viljuškom ili nožem. Ako je zrno mekano, gotov je.

Serviranje:

Kada je kukuruz kuvan, izvadite klipove iz vode i stavite ih na poslužavnik.
Po želji, možete premazati klipove maslacem pre posluživanja kako biste dodatno obogatili ukus.

Uživanje:

Poslužite kuvani kukuruz kao ukusan prilog uz različita jela, kao što su roštilj, pečenje ili piletina. Možete ga poslužiti i uz omiljene soseve.
Napomena: Kuvani kukuruz je najukusniji kada je svež, pa pokušajte da ga pripremate što pre nakon kupovine. Ako ne planirate odmah da ga skuvate, čuvajte ga u frižideru kako bi zadržao svežinu.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.