Zbog tri greške koje pravimo, kajgana postane suva i gumenasta, a tajna penaste i svilenkaste je u jednom sastojku

Možda spadate u one koji vole da jedu kuvana jaja, a možda su jaja na oko ipak više vaša „šoljica čaja“. Međutim, mnogi će, ipak, za doručak i večeru rado ispržiti kajganu.

Međutim, ma koliko vam se činilo da znate šta radite, jer zaboga, ko ne bi znao da isprži kajganu, mnogi, tokom pripreme ovog kaloričnog i preukusnog jela, prave iste greške.

I zato isprobajte ovih nekoliko trikova uz pomoć kojih ćete kajganu napraviti kao da ste profesionalci.

Važno je da obratite pažnju na nekoliko stvari, a u nastavku otkrivamo o čemu je reč.

1. Temperatura

Nikako nemojte spremati kajganu na najjačoj temperaturi. Ukoliko previše zagrejete tiganj, postoji mogućnost da kajgana spolja bude prepečena, a iznutra rovita, što znači da će se razlivati po tanjiru.

2. Nemojte previše da mešate

Kada umutite jaja i sipate ih i tiganj, ostavite ih malo. Dakle, nemojte špatulicom ili varjačom svako malo da mešate kajganu. Ono što treba da uradite jeste da špatulicu gurnete ka sebi, a tiganj nagnete tako da nepečeni deo kajgane „padne“, odnosno preklopi deo koji se lagano ispekao.

3. Poklopac

Mnogi od nas kajganu pečemo tako što je ostavimo u tiganju dok ne postane pečena u potpunosti i time pravimo veliku grešku. Savet kuvara je da, pre nego što kajgana bude sasvim gotova, isključimo ringlu i stavimo poklopac na tiganj. Na ovaj način će se kajgana krčkati ispod poklopca i neće biti gumasta.

4. Kašika majoneza

Ukoliko želite da kajgana bude svilenkasta, dodajte, u umućena jaja, kašiku majoneza i posolite ih po želji. Zahvaljujući majonezu, dobiće posebnu teksturu.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.