Kajgana od tofu sira

Ovo je veoma ukusan i zdrav obrok. Napravite ga po ovom savršenom receptu.

Sastojci:

200g tofu sira
pola žute paprike
pola paradajza
vlašca kafena kašika
karija pola kafene kašike
biljnog kačkavalja (po mogućstvu sa začinima,paradajz,bosiljak i sl.) 40g
ulje (od koščica groždja kao zdravija varijanta)
glavica luka mala
sojina pavlaka za kuvanje (može i obična,ali za kuvanje)
patlidžan jedan
raženi hleb
origano
maslinovo ulje

Kako pripremiti:

Izgnječiti tofu sir.U tiganju,na ulju propržiti luk,dodati tofu sir i dinstati oko 5min..Ako je potrebno doliti malo vode.Za to vreme iseckati na kockice papriku,paradajz i biljni sir.Viljuškom pomeriti masu od tofua na jednu stranu tiganja,pored staviti iseckanu papriku i paradajz.Kada iz paradajza ispari tečnost sve izmešati. Dodati seckani biljni sir,kari i vlašac. Dinstati još malo da sir počne da se topi,pa uliti malo sojine pavlake za kuvanje.Krčkati još par minuta,ali ne previše da ne uvri sva tečnost.

Za to verme na tiganju ili gril roštilju grilovati patlidžan isečen na kolutove. Iseći raženi hleb,svako parče premazati kašičicom maslinovog ulja,posuti origanom,staviti na gril,poklopiti i posle par minuta imate ukusni hrskavi tost. Servirati na tanjir kajganu,grilovani patlidžan i tost i uživati!!!
Prijatno!

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.