Možda spadate u one koji vole da jedu kuvana jaja, a možda su jaja na oko ipak više vaša “šoljica čaja”. Međutim, mnogi će, ipak, za doručak i večeru rado ispržiti kajganu.
Međutim, ma koliko vam se činilo da znate šta radite, jer zaboga, ko ne bi znao da isprži kajganu, mnogi, tokom pripreme ovog kaloričnog i preukusnog jela, prave iste greške.
I zato isprobajte ovih nekoliko trikova uz pomoć kojih ćete kajganu napraviti kao da ste profesionalci.
Važno je da obratite pažnju na nekoliko stvari, a u nastavku otkrivamo o čemu je reč.
1. Temperatura
Nikako nemojte spremati kajganu na najjačoj temperaturi. Ukoliko previše zagrejete tiganj, postoji mogućnost da kajgana spolja bude prepečena, a iznutra rovita, što znači da će se razlivati po tanjiru.
2. Nemojte previše da mešate
Kada umutite jaja i sipate ih i tiganj, ostavite ih malo. Dakle, nemojte špatulicom ili varjačom svako malo da mešate kajganu. Ono što treba da uradite jeste da špatulicu gurnete ka sebi, a tiganj nagnete tako da nepečeni deo kajgane “padne”, odnosno preklopi deo koji se lagano ispekao.
3. Poklopac
Mnogi od nas kajganu pečemo tako što je ostavimo u tiganju dok ne postane pečena u potpunosti i time pravimo veliku grešku. Savet kuvara je da, pre nego što kajgana bude sasvim gotova, isključimo ringlu i stavimo poklopac na tiganj. Na ovaj način će se kajgana krčkati ispod poklopca i neće biti gumasta.
4. Kašika majoneza
Ukoliko želite da kajgana bude svilenkasta, dodajte, u umućena jaja, kašiku majoneza i posolite ih po želji. Zahvaljujući majonezu, dobiće posebnu teksturu.
Pročitajte još:
Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.