Završeni radovi na održavanju nadvožnjaka na Mišeluku

NOVI SAD – U okviru redovnog održavanja mostova na gradskoj teritoriji, izvedeni su radovi na popravci oštećenja na nadvožnjaku na putu Sremska Kamenica – Petrovaradin, u okviru petlje Mišeluk.

Radovima se pristupilo po inspekcijskom nalogu, nakon što je izveštaj o pregledu mosta sugerisao da postoje određena oštećenja, te da bi izostankom daljeg redovnog održavanja mogli nastati uslovi za pojavu štete koja se kasnije neće moći otkloniti samim održavanjem. Usledila je blagovremena reakcija Grada i nadležnih preduzeća, te je stanje mosta znatno unapređeno tokom prethodnih meseci.

Foto: Grad Novi Sad

Stare pešačke staze koje su bile u veoma lošem stanju su porušene, a izgrađene su nove pešačke staze od betona, kako na mostu tako i na prilazu mostu. Izvršena je ugradnja dilatacionih spojnica, izgradnja slivnika i ivičnjaka, kao i asfaltiranje kolovoza.

Foto: Grad Nov i Sad

Postavljena je elastična odbojna ograda koja će doprineti bezbednosti odvijanja saobraćaja. Takođe, izvršen je tretman, kao i farbanje, glavnih nosača i stubova mosta.

Vrednost izvedenih radova, koji su u znatnoj meri unapredili stanje mosta i koji će učesnicima u saobraćaju obezbediti prijatniju vožnju i šetnju, ali i povećanu bezbednost prilikom kretanja mostom, je 34,9 miliona dinara.

Ova vest je deo projekta “Novi Sad na dlanu” koji je sufinasirao Grad Novi Sad. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Grada Novog Sada koji je dodelio sredstva.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Search
Close this search box.