Završena treća faza održavanja Mosta slobode

NOVI SAD – Završeni su radovi u okviru treće faze redovnog održavanja Mosta slobode, koji za cilj imaju da se most, koji je u konstruktivnom smislu u dobrom i stabilnom stanju, zadrži na zadovoljavajućem nivou i zaštiti od propadanja.

Prethodnih meseci izvršena je popravka obe silazne rampe sa kameničke strane, zatim popravka obostranih pešačkih staza na delu mosta od silaznih rampi ka tunelu, u dužini od po 123 metra, uz premazivanje protivkliznog i zaštitnog sloja, kao i izrada novih pešačkih staza do tunela u dužini od 21 metar, sa obe strane mosta.

U središnjem delu mosta izvršena je popravka dampera (prigušivača oscilacija) na nosećim kablovima, kao i raščišćavanje zelenila, odnosno uklanjanje šiblja, trave i niskog rastinja, između i oko kolovoznih traka na sredini mosta.

Na novosadskoj strani sprovedena je antikorozivna zaštita unutrašnjeg dela sanduka mosta, kod stubova 11 i 12, na delu iznad travnate površine plaže Štrand, kao i ugradnja nove dilatacione spojnice sa nizvodne strane mosta, iznad stuba 10, tj. na delu iznad šetališa na keju.

Vrednost izvedenih radova je 35,9 miliona dinara. Pored stalnog nadzora i obilaska, u narednom periodu nastaviće se radovi na održavanju Mosta slobode.

Ova vest je deo projekta “Novi Sad na dlanu” koji je sufinasirao Grad Novi Sad. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Grada Novog Sada koji je dodelio sredstva.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Search
Close this search box.