logo transparend vojvodina uzivo

Završena rekonstrukcija ulice Branka Radičevića u Pančevu

PANČEVO – Zahvaljujući projektu Javnog privatnog partnerstva rekonstruisana je ulica Branka Radičevića u Pančevu, sa kompletnom infrastrukturom, u delu od ulice Moše Pijade do Ive Kurjačkog.

Do kraja dana biće završeno asfaltiranje, sutra sledi postavljanje horizontalne signalizacije i odmah zatim otvaranje ulice za saobraćaj.
Završetku radova odnosno asfaltiranju ulice prisustvovala je i gradska menadžerka Maja Vitman.

Vitman je podsetila da su radovi na rekonstrukciji saobraćajnice obuhvatili rekonstrukciju vodovodne i fekalne kanalizacione mreže i izgradnju nove atmosferske kanalizacione mreže.

„Rekonstrukcijom je zadržan dvosmerni saobraćaj i izgrađeno je novih 74 parking mesta, uključujući i posebna mesta za lica sa invaliditetom. Pored navedenog kompletno je urađeno popločavanje pešačkih staza, širine od 1,6 do 1,7 metara. Na slobodnom prostoru između trotoara i kolovoza, odnosno planiranih parking mesta izvršiće se ozelenjavanje nakon završenog asfaltiranja. Sutra će se izvesti radovi na horizontalnoj signalizaciji nakon čega će ulica biti puštena za korišćenje“, izjavila je gradska menadžerka Maja Vitman.

 

 

U okviru izvedenih radova urađeni su i priključci na instalacije za domaćinstva i povezivanje atmosferske na buduću mrežu sa ulicom Partijarha Čarnojevića, koja će se raditi sledeće kalendarske godine.

„Imajući u vidu da je naselje Gornji grad bilo jedno od najzapuštenijih po pitanju putne infrastrukture, sa najviše neasfaltiranih ulica, danas je to skroz drugačije. U Gornjem gradu asfaltirano je 12 ulica u periodu od nešto više od godinu dana i ugovoreni su radovi za rekonstrukciju ulica Patrijarha Čarnojevića i dela ulice Svetozara Šemića. Takođe, tema radova za sledeću godinu će svakako biti i Dimitrija Tucovića“, kaže Vitman.

Ona dodaje i da od ulica koje treba da se urade ostaje samo Marka Kulića, koja je takođe planirana da se radi.

„Gornji grad danas izgleda drugačije. Privredni razvoj grada je svakako uticao i velika zanteresovanost građana je primetna, jer zahvaljujući izvedenim radovima po pitanju putne infrastruktute i vrednost njihovih objekata je skočila, kao i zainteresovanost u ulaganja. Imam potrebu da naglasim da je projekat za ulicu Branka Radičevića više puta menjan, usaglašavan sa situacijom na terenu. Razlog tome su uslovi od imaoca javnih ovlašćenja koji su bili neispravni, odnosno nisu se „gađali“ sa situacijom na terenu. Svakako ovo nije jedinstvena ulica gde se to dešava. Gotovo sve ulice koje radimo imaju isti problem da se katastar podzemnih vodova ne slaže sa izvedenim radovima tokom decenija po pitanju podzemnih instalacija“, objasnila je Maja Vitman.

 

Vitman je posebno istakla da je jedna od najvažnijih stvari to što građani više neće imati problema vezano za njihove priključke, legalizaciju objekata i da sve ulice koje se rade će dobiti upotrebne dozvole.

„To do sad nije bi slučaj. Radi se isključivo u skladu sa zakonom i dolazi do pomeranja roka završetka radova, jer nam je najvažnije da se trend koji je bio do sad prekine i da svi imaju jasnu situaciju projektom izvedenog objekta šta od aktivnih instalacija postoji na terenu i koje su mogućnosti građanima za neka njihova dalja ulaganja u privatne objekte“, obrazložila je Vitman.

 

 

U Pančevu se i dalje gradi i rekonstruišu ulice i u drugim delovima Pančeva.

„U toku kalendarske 2022. godine otvoreno je devet gradilišta na šta smo ponosni, jer to nikad do sad nije bila situacija. I pored pandemije kovid 19 i energetske krize lokalna samouprava vodi računa o finansiranju i realizaciji investicija, što ukazuje na ozbiljnost i odgovornost lokalne vlasti“, zaključila je Maja Vitman.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.