Zapečena boranija sa ribom

Bake kažu da je ovako spremljena boranija pravi delikates.

Sastojci:

1 glavica crnog luka
1 šargarepa
veza belog luka
500 g boranije (iz zamrzivača)
1 veći krompir
1 kašika pire paradajza ili 1 sveži
crvena mlevena paprika
500 g ribe po želji
2 kašike brašna
3 kašike kukuruznog brašna
1 kašičica crnene mlevene paprike
so, ulje, biber
granule belog luka
peršunov list

Priprema:

Iseckati na rebra luk, a šargarepu na kolutove pa propržiti.

Dodati boraniju i krompir na kockice. Dodati malo vode i dinstati oko 20 minuta. Skinuti sa šporeta, dodati mlevenu papriku, so ili suvog začin, biber i sve dobro promešati.

Izmešati brašno – i jedno i drugo, dodati papriku crvenu, 1 kašičicu belog luka u granulama i uvaljati ribu, pa poređati po boraniji. Malo je premazati sa uljem, peći na 220 stepeni oko 30 minuta.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.