logo transparend vojvodina uzivo

,

Plandište: Više od 400 mališana učesnici ovogodišnjeg krosa

PLANDIŠTE – Osnovne škole sa teritorije Opštine Plandište aktivno su se uključile u realizovanje manifestacije Kros RTS-a “Kroz Srbiju” tokom kojeg su se okupili đaci osnovnih škola iz Plandišta, Velike Grede i Hajdučice sa svojim izdvojenim odeljenjima. Tradicionalnom krosu prikljucile su se i predškolske ustanove Srećno detinjstvo, sa svojim najmlađim polaznicima.

Jedna od najvećih atletskih manifestacija okupila je više od 400 učenika osnovnih škola i vrtića sa teritorije Opštine Plandište. Cilj ovog takmičenja, ali i cele manifestacije je razvijanje svesti o važnosti fizičke aktivnosti, bavljenje sportom i rekreacijom, unapređenju zdravlja, ali i razvoju sportskog i takmičarskog duha.

Masovnost ovog takmičenja iz godine u godinu se povećava i ciljevi su pre svega promocija zdravih stilova života, promocija sporta i fizičkih aktivnosti. Sportski savez opštine Plandište, svake godine organizuje niz takmičenja i sportskih događaja kojima aktivno podstiču mlade da se bave sportom.

U savremenoj eri modernih tehnologija kada su deci dostupni svi vidovi digitalnih komunikacija, telefona, kompijutera, sve više dece zanemaruje sportske aktivnosti i bavljenje sportom uopšte. Zato je neophodno organizovati što više takmičenja na nivou škola i time aktivno raditi na promociji sporta tokom čitave godine.

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.