logo transparend vojvodina uzivo

Zamenik gradonačelnika Novog Sada posetio Rijeku povodom Dana svetog Vida

NOVI SAD – Zamenik gradonačelnika Igor Crnobarac boravio je u zvaničnoj poseti Gradu Rijeci u periodu od 13. do 14 juna povodom Dana grada i obeležavanja Dana svetog Vida, zaštitnika Rijeke.

Tokom boravka Crnobarac je prisustvovao svečanoj sednici Gradskog veća održanoj u Hrvatskom narodnom kazalištu, u okviru koje su dodeljena javna priznanja Grada Rijeke. Gostima su se obratili predsednica Gradskog veća grada Rijeke Ana Trošelj, gradonačelnik Rijeke Marko Filipović, izaslanik predsednika Republike Hrvatske župan Primorsko-goranske županije Zlatko Komadina te izaslanik predsednika Vlade, potpredsednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković.

Zamenik gradonačelnika je ovu priliku iskoristio da prenese čestitke gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića i svih Novosađana gradonačelniku Marku Filipoviću i Riječanima povodom Dana grada i Dana svetog Vida. U srdačnom susretu oni su razgovarali o potencijalima za unapređenje saradnje i razmene između ova dva prijateljska grada.

Takođe, tradicionalno, povodom obeležavanja praznika sv. Vida na Korzu je održana Gastrofešta, a Igor Crnobarac je zajedno sa ostalim zvanicama i Riječanima prisustvovao zajedničkoj marendi i prigodnom muzičkom programu.

Posetu Rijeci zamenik gradonačelnika je zaključio susretom za generalnim konzulom Republike Srbije u Rijeci Nenadom Maričićem koji je istakao da Generalni konzulat ove godine obeležava 24 godine rada. On je takođe naglasio kako su pripadnici srpskog naroda u ovom delu Hrvatske uvek bili aktivni članovi društvene zajednice, prisutni u svim područjima društvenog, političkog, kulturno-umetničkog, naučnog i stvaralačkog života.

Novi Sad i Rijeka imaju prijateljsku saradnju još od 2011. godine koja se pre svega vidi u njihovoj multikulturalnosti i mnogobrojnim vezama u domenu pre svega kulture, sporta i turizma.

Pročitajte još:

 

Tagovi:

0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.