logo transparend vojvodina uzivo

Ovog vikenda nam ne trebaju kišobrani! (15. i 16. jun)

NOVI SAD – Dugo očekivani vikend je konačno stigao. Vikend je stigao a sa njim i lepo vreme. Subota i nedelja biće sunčani. U subotu će se temperatura kretati od 13 do 28, a u nedelju od 16 do 30 stepeni. Iskoristite lepo vreme i uživajte sa porodicom i prijateljima.

Evo šta nas očekuje ovog vikenda u Novom Sadu:

Letnja slikarska kolonija „Sve boje Bukovca“ u KS Bukovac

U subotu, 15. juna, sa početkom u 15 časova, na Selištu iznad Bukovca održaće se druga po redu letnja slikarska kolonija „Sve boje Bukovca“ i izložba nastala na radionicama u Kulturnoj stanici Bukovac.

Likovna kolonija u Bukovcu već drugu godinu zaredom okuplja strastvene slikare iz dvorišta naselja Bukovac, dok se likovne radionice odvijaju tokom cele godine u Kulturnoj stanici Bukovac pod mentorstvom koordinatora i akademskog slikara Dušana Savkovića.

U subotu će učesnici koristiti različite tehnike i boje kako bi preneli svoje utiske na platno.

Radove izlažu i nova dela stvaraju: Zoran Bajakić, Marija Marić, Sanja Kopanja Sladojević, Slavica Simić, Jovana Antonić, Jelena Bošnjak, Jovana Petrović, Milica Lazarević, Slavica Režuh, Tina Dulić, Gabrijela Dulić, Teodor Raković, Dragica Vukić, Tijana Bošnjak, Gordana Fehir, Dušica Vidačković, Drava Činčurak, Darko Marić, Vojislav Bajakić, Novka Mijić, Nadica Nanić Milka Romić Bilić i Marija Hristov.

U okviru kolonije, na Selištu iznad Bukovca biće izloženi i dečiji radovi sa radionice tkanja, koja se takođe održava u KS Bukovac.

Zavičajni zbor – Kosidba po 24. put, ove subote, u Bukovcu

Foto: TONS

Zavičajni zbor – Kosidba održaće se u subotu, 15. juna sa početkom u 15 časova na Selištu u Bukovcu. U pitanju je 24. po redu Zavičajni zbor.

Zamenik gradonačelnika Novog Sada Igor Crnobarac obratiće se prisutnima na manifestaciji Zavičajni zbor – Kosidba koja se, po 24. put, održava u Bukovcu i tradicionalno sadrži tri segmenta: sportsko-viteški, kulturno-zabavni i takmičenje u košenju trave.

Manifestaciju organizuju Zavičajno udruženje „Manjača“ i Savez krajiških udruženja, sa ciljem očuvanja identiteta, običaja, kulture i tradicije Srba iz zapadnog dela Bosanske krajine, kao i međusobnog povezivanja srodnih udruženja i pojedinaca iz regiona.

Sajam automobilčića i prvi novosadski „Oldtimer show“ u nedelju 16. juna na platou SPENS-a

Sajam će biti otvoren u 11:00 časova dok će se u 11:30 prisutnima obratiti organizator, predstavnici grada Novog Sada a manifestaciju će svečano otvoriti Nenad Ivanišević, pokrajinski sekretar za privredu i turizam.

Foto: Promo

Organizator manifestacije je Savez vozača Novog Sada, uz podršku grada Novog Sada, javnih komunalnih preduzeća, pokrajinskog Sekretarijata za privredu i turizam i Saveza vozača Vojvodine.

Manifestacija je sajamsko-festivalskog karaktera sa akcentom na edukaciju o bezbednosti u saobraćaju, sve kroz druženje I zabavu koju su pripremili sami izlagači.

Na ovogodišnjem Sajmu automobilčića učešće je potvrdilo preko 40 kolekcionara i izlagača maketa i igračaka automobila iz regiona.

Manifestaciju će upotpuniti i veliki broj egzotičnih automobila iz različitih epoha i kategorija, njih više od 80.

Za dobar zvuk ove godine se potrudio Kreativni M Kutak gde će preko 30 osnovaca svirati domaće i strane rokenrol sadržaje, u skladu sa ambijentom.

Za sve dodatne informacije možete kontaktirati organizatora na telefon 063 54 96 07.

Muzejska igraonica za decu u Muzeju Vojvodine „Turizam – Avanturizam“ u nedelju, 16. juna

Drugari uzrasta od 5 do 10 godina, sve što vam treba su fotoaparat i pasoš, koje ćete napraviti u Muzeju Vojvodine. I spremni ste za avanturu!

Vidimo se u nedelju, 16. juna, (Dunavska 35) u 11 sati, a Mina, Ivana i Milica vas čekaju sa geografskim atlasom!

Prijavite se putem mejla na adresu: pedagoska.sluzba@muzejvojvodine.org.rs

Besplatne radionice za komšije ispred KS Barka u nedelju, 16. juna

Radionice za komšije ispred KS Barka, od 16. do 19. jula 9:30-11 časova.

Facebook.com/kulturnastanicabarka

 

Uz zvuke gitare u Muzeju Vojvodine do 16. juna

Do nedelje, 16. juna, Muzej Vojvodine vas sa velikim zadovoljstvom poziva da posetite tradicionalni susret studenata gitare.

Foto: Facebook.com/MuseumofVojvodina

Ovaj poseban događaj okuplja talentovane mlade gitariste koji će svojim nastupima pružiti nezaboravno muzičko iskustvo za sve posetioce.

Svakodnevni koncerti će se održavati u prijatnom ambijentu Muzeja Vojvodine, pružajući vam mogućnost da se opustite i uživate u jedinstvenim zvucima gitare.

Ovaj događaj je idealna prilika za sve ljubitelje muzike, kao i za one koji žele da se bliže upoznaju sa bogatim svetom gitarske umetnosti.

Ne propustite ovu priliku da podržite mlade muzičare i uživate u njihovoj interpretaciji.

Susret studenata gitare u Muzeju Vojvodine obećava da će biti nezaboravan događaj koji će obogatiti kulturnu ponudu našeg grada.

Internacionalni festival alternativnog i novog teatra – 51. INFANT- održaće se do 18. juna u Novom Sadu.

U izboru selektora, reditelja Aleksandra Popovskog gledaćemo četiri predstave koje na različito uzbudljive načine slave kreativnost ljudskog duha.

16. jun/SNP/Velika scena, 19.30/“SIRANO”(Jugoslovensko dramsko pozorište, Beograd)

Dragan Mićanović, jedan od najboljih glumca koga je Srbija ikada imala, igra naslovnu ulogu u “Siranu” Jugoslovenskog dramskog pozorišta. Oni koji su gledali predstavu kažu da je raskoš glumačkih valera koje je u njoj prikazao retko viđan na našim scenama. I predstava je raskošna, jer kakav bi to “Sirano” Edmona Rostana bio da nije u velelepnim kostimima, scenografiji, koreografiji i svemu drugom što pripada tom herojskom junaku. Sve u režiji Gorčina Stojanovića.

U priči o pesniku, idealisti, duboko osećajnom čoveku, koji se razmeće hrabrošću kako bi prikrio nesigurnost zbog svog fizičkog izgleda, čoveku koji duhovitošću štiti ranjivo srce, između ostalih u mnogobroj glzmačkoj ekipi igraju i: Marija Vicković, Anita Mančić, Nebojša Milovanović, Marko Janketić…

Uživajte!

Pročitajte još:

 

Tagovi:

0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.