Zahvaljujući praksi 30 studenata Visoke poslovne škole dobilo posao u toku studija

NOVI SAD – Visoka poslovna škola strukovnih studija (VPŠ) u Novom Sadu, koja je od 2016. godine uvela obaveznu praksu za svoje studente i time stavila akcenat na pripremanje studenata za poslove kojima će se u budućnosti baviti, ostvarila je velike rezultate prošle godine, jer je čak 30 svršenih studenata dobilo ponudu za posao u novosadskim kompanijama.

– Izuzetno smo ponosni što naši studenti ne sede kod kuće i ne idu na biro za zapošljavanje nakon završetka studija, već sve češće već u toku studija i u toku prakse dobiju posao. Prošle godine stučnu praksu prošlo je 174 studenta, a čak 30 njih je već tokom obavljanja prakse dobilo ponudu za svoj prvi posao – izjavila je direktorka Visoke poslovne škole Jelena Damnjanović, dodavši da je cilj školovanja na VPŠ upravo pomoć i usmeravanje mladih da nađu posao u struci.

Visoka poslovna škola ima potpisan ugovor o saradnji sa više od 60 kompanija iz različitih delatnosti, te studenti imaju plaćenu i neplaćenu praksu, a potom i ponude za posao dobijaju kod: Erste banka, Fruške terme, Hotel Premijer Aqua, ComData, Execom, Turistička organizacija Vojvodine, RTV, Grand Motors, Levi9, vinogradi i vinarija Mačkov podrum, Promont group i mnogi drugi.

Za narednu školsku godinu 2023/24. sklopljena je saradnja sa renomiranim hotelom Zlatibor koji je hotel najviše kategorije, gde će studenti smera Turizam i hotelijerstvo od sad moći da obavljaju i plaćenu praksu.

Foto: VPŠ Novi Sad

Prednosti strukovnih studija se ogledaju u kreiranju studijskih programa po meri tržišta rada, a na VPŠ to su: Finansije i bankarstvo, Trgovina i međunarodno poslovanje i Turizam i hotelijerstvo.  Osnovne strukovne studije traju 3 školske godine (180 ESPB). Nastava se organizuje u malim grupama, kroz interaktivnu i savremenu nastavu.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: