logo transparend vojvodina uzivo

Zahvaljujući merama opštine Stara Pazova preko 90% romskih đaka završava osnovnu i srednju školu

STARA PAZOVA – Predstavnici romske zajednice u Srbiji obeležili su Međunarodni dan Roma, koji se slavi u više od 500 najvećih gradova u svetu.

Opština Stara Pazova vodi jednu od najuspešnijih inkluzivnih politika kada je ova etnička zajednica u pitanju.Već deset godina sprovodi se nagrađivanje romskih učenika u osnovim i srednjim školama, obezbeđuje se školski pribor za učenike osnovnih škola, obezbeđuju se besplatne mesečne markice za učenike srednjih škola, vrše se prezentacije afirmativnih mera za upis u srednje škole, daje se podrška prilikom odabira željene škole i podrška prilikom apliciranje za stipendijski program. Sve ovo ima za rezultat visok procenat od preko 90% đaka romske nacionalnosti koji završe osnovnu i srednju školu.

Sa druge strane, lokalna samouprava u saradnji sa ostalim institucijama sprovodi i brojne projekte podrške odraslima u romskoj populaciji u opštini Stara Pazova na poljima kao što su njihovo stanovanje, ishrana, odevanje, zdravstvena i socijalna zaštita, obrazovanje i zaposlenje.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.