logo transparend vojvodina uzivo

Tablet računari za najuspešnije romske đake

STARA PAZOVA – Predsednik opštine Stara Pazova Đorđe Radinović uručio je tablet računare najuspešnijim romskim đacima na teritoriji opštine Stara Pazova.

Devetnaest učenika romske populacije sa teritorije opštine Stara Pazova dobilo je tablet računare kao nagradu od opštine za uspehe u školi, školske aktivnosti, primereno vladanje. U pitanju su tri učenika iz srednjih škola i po dvoje iz osnovnih, a na dodeli su svi izrazili zahvalnost i rekli da će im tablet računari biti od velike koristi u daljem obrazovanju.

Foto: RTV Stara Pazova

Nagrađivanje učenika postala je već tradicija u opštini Stara Pazova, jer je to način da se motivišu za dalje školovanje, da budu uspešni đaci i studenti, što rezultira zapošljavanjem, rekao je Aleksandar Balinović, koordinator za romska pitanja. Pri odlučivanju ko će biti nagrađen tablet računarima pred kraj godine, sarađivali su sa obrazovnim ustanovama.

Оpština Stara Pazova godinama podržava inkluziju Roma, kroz, obrazovanje, zapošljavanje, programe rešavanja stambenog pitanja, a nagrada učenika je samo jedan segment u nizu programa u toku prethodne decenije u cilju inkluzije Roma.

Foto: RTV Stara Pazova

Uručujući tablete, predsednik opštine Stara Pazova Đorđe Radinović je rekao da je nagrađivanje ovih učenika samo jedan segment u nizu programa pomoći romskoj populaciju u toku prethodne decenije.

Učenici koji putuju, dobijaju i besplatne mesečne markice, učenici osnovnih škola i školski pribor, a do kraja godine, najmlađe još očekuju i poklon paketići, a sve u cilju integracije romske populacije.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.