logo transparend vojvodina uzivo

Za stambeno zbrinjavanje izbeglica na teritoriji opština Bačka Palanka 4,98 miliona dinara

potpisivanje ugovora-bp
BAČKA PALANKA – Opština Bačka Palanka dobila je od Komesarijata za izbeglice 4,95 miliona dinara za stambeno zbrinjavanje izbeglica na teritoriji opštine.

Za kupovinu seoskih kuća sa okućnicom Komesarijat je obezbedio 3.510.000 dinara, a opština iz svog budžeta izdvaja 390.000 dinara, dok je za nabavku građevinskog materijala i opreme za poboljšanje uslova stanovanja kroz rekonstrukciju i sanaciju objekata Komesarijat izdvojio 1.440.000 dinara. Ukupna vrednost podrške iznosiće 4,98 miliona dinara.

Ugovori su potpisani 20. juna u Komesarijatu za izbeglice. Opština će u narednih 15 dana, osnovati zasebne komisije, koje će u roku od 15 dana raspisati konkurse za izbor korisnika. Konkursi će biti istaknuti na oglasnoj tabi i sajtu opštine, kao i na sajtu Komesarijata.
Za kupovinu kuće s okućnicom mogu da se jave izbegla lica koja nemaju rešeno stambeno pitanje, a maksimalan iznos koji mogu da dobiju je 1.950.000 dinara.

Konkurs za poboljšanje uslova stanovanja obuhvata građevinske radove, od rekonstrukcije krova i krovne konstrukcije, zidova, ugradnju izolacije, zamenu elektro, vodovodnih i kanalizacionih instalacija, uređenje fasade, ugradnju ili zamenu keramičkih pločica, nabavku bojlera. Minimalna vrednost građevinskog paketa je 250.000, a maksimalna 800.000 dinara.

Podrška od 4,95 miliona dinara za kupovinu kuća s okućnicom i poboljšanje uslova stanovanja izbeglica predstavlja nastavak izuzetne saradnje opštine Bačka Palanka s Komesarijatom za izbegla lica. Na teritoriji Bačke Palanke do sada su u saradnji sa Komesarijatom obezbeđena 42 domaćinstva, 23 paketa građevinskog materijala, osam montažnih kuća i 20 stambenih jedinica, a u aprilu mesecu su četiri izbegličke porodice dobile građevinski materijal vredan dva miliona dinara za poboljšanje uslova stanovanja, kroz adaptaciju ili popravku porodičnih kuća. Nastavićemo da u skladu s Lokalnim akcionim planom za upravljanje migracijama, i u saradnji sa Vladom Srbije i Komesarijatom za izbeglice, marljivo i odgovorno radimo kako bismo omogućili da sva izbegla lica na teritoriji naše opštine adekvatno i uspešno reše svoje stambeno pitanje – rekao je predsednik opštine Branislav Šušnica.

 

Pročitajte još:

 

Tagovi:

0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.