logo transparend vojvodina uzivo

Još sedam kuća za mlade na teritoriji opštine Bačka Palanka, ukupno 145 kuća za četiri godine

ugovori-kuće
BAČKA PALANKA – Bespovratna sredstva za kupovinu kuće s okućnicom u selima opštine Bačka Palanka, dobilo je još sedam mladih porodica i pojedinaca.

Kuće, vredne 8.370.000 dinara, koje su obezbeđene na konkursu Ministarstva za brigu o selu nalaze se u Silbašu, Pivicama, Gajdobri, Mladenovu i Paragama. Vlasnici novih seoskih imanja u pet bačkopalanačkih sela postaće Valentin Ruman, Jelena Mrković, Savo Barišić, Violeta Čizmar, Tatjana Ličina i Slavko Bogdanović, Goja Petrović i Nikolina i Branko Čelić iz Pivnica.

Pravo učešća na konkursu za kupovinu kuća s okućnicom imaju mladi do 45 godina starosti, bilo da su bračni i vanbračni parovi ili pojedinci, a da novi vlasnici deset godina ne mogu otuđiti, izdati u zakup ili ukloniti nekretninu, niti može biti predmet zaloge ili hipoteke.
Ugovore je potpisao zamenik predsednika opštine Bačka Palanka Mita Lačanski, a potpisivanju su prisustvovali i korisnici sredstava. Lačanski je istakao da opština Bačka Palanka nastavlja odličnu saradnju sa Ministarstvom za brigu o selu.

Raduje nas činjenica da je još sedam mladih porodica i pojedinaca dobilo sredstva za kupovinu kuće s okućnicom. To će im omogućiti da započnu nov život. U aprilu ove godine smo već potpisali ugovore za osam kuća. Sa novih sedam ugovora, u poslednje četiri godine je na teritoriji opštine Bačka Palanka ukupno 145 porodica i pojedinaca obezbedilo kuću s okućnicom preko konkursa Ministarstva za brigu o selu – rekao je Lačanski i podsetio da će se u opštini Bačka Palanka, u okviru saradnje sa Ministarstvom četvrti put zaredom održati manifestacija „Miholjski susreti sela“.
Lačanski ističe da su krajem maja 23 porodice sa troje i četvoro dece sa teritorije opština Bačka Palanka dobile sredstva za adaptaciju stambenog prostora. Novac u iznosu od oko 20 miliona dinara obezbedio je Pokrajinski sekretarijat za socijalnu politiku, demorafiju i ravnopravnost polova. Ugovore je uručio pokrajinski sekretar Predrag Vuletić u prisustvu predsednika opštine Branislava Šušnice.

 

Pročitajte još:

 

Tagovi:

0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.