Prženice su zaista sjajan izbor kada su u pitanju doručak ili večera. Međutim, sigurno vam se desilo da one nekada ne ispadnu dobro.
Umočiti parče hleba u umućeno jaje i ispržiti ga na ulju i ne zvuči kao neka mudrost, međutim, da bi prženite bile ukusne, neophodno je da na ivicama budu hrskave, a u sredini mekane. Takođe, ne smeju da budu ni previše masne, ili da zagore.
Mnogi greše u želji da im prženice ne zagore, pa ih ranije izvade iz ulja, a to onda rezultira time da one ostanu “žive”.
I sada se verovatno pitate šta je zapravo potrebno uraditi da bi prženice bile savršeno ispečene? Stvar je, zapravo, u tome da znate kako da isečete hleb i da napravite smesu.
Pročitajte još:
Šta kuvamo sutra: Gurmanska posna pica
Pripremite brzu i ukusnu posnu picu sa hrskavom korom, sočnim povrćem i posnim biljnim sirom. Recept koji spaja boje i arome za zadovoljavajući obrok bez kompromisa. Sastojci: 1 posni premaz za picu (paradajz sos bez mlečnih proizvoda) 1 posna pica korica (ili pripremite testo od brašna, vode, soli i kvasca) 1 crvena paprika, iseckana na tanke trakice 1 zelena paprika, iseckana na tanke trakice 1 mala crvena glavica luka, iseckana na tanke kolutove 1/2 šolje posnih maslina, naseckanih na kolutove 1/2 šolje posnog kukuruza šećerca (iz konzerve) 150 g posnog biljnog sira (može tofu ili neki drugi posni sir) 1 kašika […]
Opširnije
Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.