Prženice su zaista sjajan izbor kada su u pitanju doručak ili večera. Međutim, sigurno vam se desilo da one nekada ne ispadnu dobro.
Umočiti parče hleba u umućeno jaje i ispržiti ga na ulju i ne zvuči kao neka mudrost, međutim, da bi prženite bile ukusne, neophodno je da na ivicama budu hrskave, a u sredini mekane. Takođe, ne smeju da budu ni previše masne, ili da zagore.
Mnogi greše u želji da im prženice ne zagore, pa ih ranije izvade iz ulja, a to onda rezultira time da one ostanu “žive”.
I sada se verovatno pitate šta je zapravo potrebno uraditi da bi prženice bile savršeno ispečene? Stvar je, zapravo, u tome da znate kako da isečete hleb i da napravite smesu.
Pročitajte još:
Moče, prženice ili kvašenice.... Kako ih vi zovete?
SRBIJA – Verovatno su vam ovo jelo pravile bake za doručak, a prosto je neverovatno koliko imena ima u zavisnosti u kom delu države živite!
Opširnije
Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.