logo transparend vojvodina uzivo

Za nabavku mašina i opreme za unapređenje primarne biljne proizvodnje u AP Vojvodini dodeljeno 390 miliona dinara

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo organizovao je dodelu ugovora ukupne vrednosti od 390 miliona dinara za nabavku mašina i opreme za unapređenje primarne biljne proizvodnje u AP Vojvodini.

Ugovore je uručio podsekretar Aleksandar Panovski koji je istakao da su podsticaje dobila 642 korisnika.

– Ovo je tradicionalno najobimniji konkurs našeg Sekretarijata. Zadovoljni smo odzivom i verujemo da će korisnici dobijenim sredstvima značajno unaprediti svoju poljoprivrednu proizvodnju – rekao je podsekretar Panovski.

Obezbeđena sredstva su usmerena na više aktivnosti u oblasti biljne proizvodnje.

Najveći iznos, u visini od 303 miliona dinara, opredeljen je za nabavku priključne mehanizacije u sektoru povrće i ostali usevi. Podsticaje je dobilo 488 korisnika, a biće iskorišćeni na nabavku mašina za sadnju, zaštitu bilja, primarnu i dopunsku obradu zemljišta, đubrenje zemljišta, setvu, transport i ostalu opremu.

Zatim, za nabavku mehanizacije i opreme za zaštitu od vremenskih nepogoda i elemenata potrebnih za podizanje proizvodnih zasada u sektoru voće, grožđe i hmelj izdvojeno je 65 miliona dinara. Uslove konkursa su ispunila 122 korisnika koji će sredstva utrošiti u nabavku mreže, stubova i elemenata za podizanje zasada voća, hmelja, vinograda, žičanih ograda oko višegodišnjih zasada, opreme za orezivanje, sečenje i uklanjanje ostataka nakon rezidbe, za zaštitu od mraza i za zaštitu bilja-atomizeri, mašina za ubiranje useva i za dopunsku obradu zemljišta kao što su rotofreze i međuredni kultivatori.

I za nabavku plastenika i opreme za proizvodnju u plastenicima resorni sekretarijat usmerio je 23 miliona dinara. U ovoj oblasti, sredstva, koja su dobila 32 korisnika, biće iskorišćena za nabavku kompletnih plastenika, višegodišnjih višeslojnih folija za pokrivanje plastenika, senčenje i sprečavanje gubitka toplote, mreža za senčenje plastenika, stolova za proizvodnju rasada, sistema za zagrevanje, navodnjavanje kap po kap i mikrokišnjenje, fertirigaciju i filtriranje, kao i pumpi za navodnjavanje.

 

Pročitajte još:

 

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.