Za izgradnju vrtića na Grbavici opredeljeno preko 250 miliona dinara

NOVI SAD – Grad Novi Sad, Gradska uprava za imovinu i imovinsko – pravne poslove, raspisala je tender za izgradnju zgrade dečjeg vrtića na uglu Miše Dimitrijevića i Kola srspkih sestara na Grbavici.

Kako se navodi u projektnoj dokumentaciji, novoizgrađena zgrada dečjeg vrtića će biti spratnosti ”Pr+1” i imaće ukupnu neto površinu objekta je 1324,1 m², dok će ukupna bruto površina biti 1540,0 m².

Objekat – zgrada dečjeg vrtića planiran je kapaciteta za približno 140 dece.

Na predmetnim parcelama 4137/1, 4137/2 i 4137/3 ukupne površine 2130 m2, predviđeno je uklanjanje dva postojeća objekta kao i pomoćni objekat.

Objekat će biti namenjen za uzrast dece od 3-7 godina. U prizemlju objekta će se nalaziziti ulazni vetrobran, vezni hodnik, sobe za decu od 3-7 godina, kancelarije za administraciju, prostorija za odmor zaposlenih, sanitarni čvorovi za zaposlene, prostorija za preventivnozdravstveni rad i izolaciju bolesne dece, održavanje, perionica, distributivna kuhinja, ostava, prostorija za pomoćno osoblje, ulaz za hranu, kotlarnica i ostava za smeštaj didaktičkih sredstava.

Foto: Print Screen Portal javnih nabavki

Na spratu objekta će se nalaziti sobe za decu od 3-7 godina sa pripadajućim sanitarnim čvorovima, hodnik, pomoćna kuhinja sa ostavom, prostorija za održavanje higijene, kao i fiskulturna sala sa sanitarnim blokom.

Kako se navodi, radovi će trajati godinu dana.

Planirani vrtić podrazumeva savremeni koncept gradnje i stvranje boljih uslova za boravak mališana. Ovo je nastavak gradnje novih vrtića na teritoriji grada i potvrda da nema bolje investicije od ulaganja u decu i budućnost.

Treba podsetiti da budžet Gradske uprave za obrazovanje za ovu godinu iznosi nešto više od 6 milijardi i 324 miliona dinara i da je grad pored besplatnih udžbenika za đake prvog razreda osnovne škole, regresiranja troškova boravka dece u PU „Radosno detinjstvo“ subvencioniše i deo troškova za decu koji pohađaju privatne vrtiće.

Pročitajte još:

 Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: