Ukoliko ste ljubitelj dobrog zalogaja, a ne možete da se odlučite jeste li za burger ili bri, zašto ne biste probali njihovu kombinaciju, kako to predlaže prodavnica sireva Francuske tajne?
Sastojci
1 burger zemička
4 lista zelene salate
1 paradajz
100 gr mlevenog junećeg mesa
200 gr Brie de Meaux AOP sira
Fini senf
Majonez
1 žumance
So i biber po želji
Priprema: (oko 30 minuta)
Zemičku prepolovite, pa ostavite sa strane. Operite listove salate, na krupno ih isecite, pa ostavite sa strane. Paradajz isecite na kriške, pa ostavite sa strane. Sa 100 gr mlevenog mesa grubo formirajte pljeskavicu.
Opcioni korak: Za još veći užitak, možete dodati komad Brie de Meaux AOP sira unutar pljeskavice. Malo izdubite pljeskavicu da biste unutra ubacili komad sira, a zatim ga prekrijte mesom. Cilj je potpuno pokriti sir, tako da tokom pečenja ne iscuri.
Napravite namaz tako što ćete pomešati senf, žumance i majonez. Posolite i pobiberite, pa stavite u frižider. Zagrejte ringlu na 180 ° C. Malo prepecite obe polovine zemičke. Pazite da ne zagore.
Nakon što je zemička prepečena, premažite obe polovine tankim slojem namaza i na njega stavite komad Brie sira. Vratite u tiganj sve dok se Brie sir ne istopi (2-3 minute su dovoljne).
Nakon toga ispecite pljeskavicu i zajedno sa paradajzom ubacite u sredinu burgera
Pročitajte još:
Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.