WhatsApp vam sada omogućava da zaključate čet lozinkom ili otiskom prsta: Evo kako da to uradite

U trci za uvođenjem novih bezbednosnih funkcija, “WhatsApp” uvodi ažuriranje koje će korisnici koji su orijentisani na privatnost iskoristiti.

Privatnost sve više postaje odlučujuća karakteristika među aplikacijama za ćaskanje. Danas je šifrovanje kao podrazumevano uključeno čak i na najpopularnijim servisima za razmenu poruka, od “Apple”-ovog “iMessage”-a do WhatsApp-a, za razliku od platformi njihovih manjih rivala, poput “Telegrama” i “Signala”.

U trci za uvođenjem novih bezbednosnih funkcija, WhatsApp uvodi ažuriranje koje će korisnici koji su orijentisani na privatnost iskoristiti. javlja “Evening Standard”.

Nova funkcija “zaključavanja ćaskanja” aplikacije omogućava vam da sakrijete svoje najtajnije i najvrednije teme od znatiželjnih očiju u zasebnoj fascikli. Kada budu stavljeni u trezor, moći ćete da pristupite četovima samo pomoću lozinke ili otiska prsta.

Aktiviranje zaključavanja ćaskanja će takođe sakriti sadržaj te poruke u obaveštenjima.

teoriji, to znači da niko neće moći da vidi vaše tajne ili osetljive poruke, čak i ako pozajmi vaš telefon ili pročešlja kroz vaše ćaskanje bez vaše dozvole. Takođe bi vam moglo pomoći da izbegnete neprijatnost ako obaveštenje sa posebnim tekstom stigne kada je vaš telefon vidljiv drugima.

Kako koristiti zaključavanje ćaskanja

Nova funkcija je jednostavna za korišćenje. Nakon ažuriranja aplikacije na najnoviju verziju, možete da zaključate ćaskanje tako što ćete dodirnuti nečije ime ili grupu i izabrati opciju zaključavanja.

Da biste otkrili ova ćaskanja, polako povucite nadole svoje prijemno sanduče i unesite lozinku telefona ili biometriju.

U narednim mesecima, WhatsApp planira da doda još opcija za zaključavanje ćaskanja, uključujući zaključavanje za prateće uređaje. U bliskoj budućnosti, takođe ćete moći da postavite prilagođenu lozinku za zaključana ćaskanja koja se razlikuje od one za vaš telefon. Ovo bi moglo biti posebno korisno ako želite da osigurate da poruke budu skrivene od voljenih osoba koje znaju vaše uobičajene lozinke.

Da li je WhatsApp bezbedan za korišćenje?

Najnovije ažuriranje dolazi nakon debakla privatnosti za WhatsApp, zbog čega je platforma optužena da špijunira korisnike preko mikrofona telefona. Tviter inženjer je to izjavio prošle nedelje, ponavljajući zabrinutost koju su podelili i drugi korisnici na vebu.

Optužbe su navele šefa Tvitera Ilona Maska da tvituje da se “WhatsApp-u ne može verovati”. Primetno je da je preduzetnik nedavno pokrenuo funkciju šifrovane razmene poruka za Tviter.

Međutim, iz WhatsApp su saopštili da je problem uzrokovan greškom na Android telefonima, koju istražuje zajedno sa Guglom.

Navodna greška je netačno pokazala da je WhatsApp stalno pristupao mikrofonu na telefonu, prema platformi u vlasništvu kompanije “Meta”. WhatsApp bi to trebalo da radi samo kada osoba uputi ili primi poziv, ili snimi glasovnu belešku.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: