WhatsApp je napokon omogućio opciju koju su mnogi korisnici dugo tražili

Korisnici će moći primati poruke i pozive na sekundarnim uređajima čak i ako je primarni telefon isključen

Zakerberg je izgleda konačno poslušao šta korisnici žele i omogućio im upotrebu WhatsAppa na više uređaja sa jednim brojem telefona, što će posebno razveseliti one koji imaju dva ili više telefona za privatne i poslovne svrhe.

Glavni telefon na kome se koristi WhatsApp i dalje će biti neophodan za korišćenje aplikacije, a ako taj uređaj nije aktivan duže od dve nedelje, WhatsApp će se automatski odjaviti sa svih drugih uređaja. Međutim, čak i ako je primarni telefon isključen, korisnici će moći da primaju poruke i pozive na drugim uređajima.

Kako funkcioniše?

Prvo, naravno, morate preuzeti WhatsApp na tom drugom uređaju i u podešavanjima odabrati opciju povezivanja telefona sa već postojećim nalogom. Aplikacija će generisati QR kod koji ćete skenirati vašim glavnim telefonom, čime će se funkcija aktivirati.

Poruke će i dalje imati end-to-end enkripciju, što znači da će samo vlasnici telefona moći da im pristupe. Ova opcija je već dostupna nekim korisnicima, a svima će biti dostupna u toku narednih nekoliko nedelja.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: