logo transparend vojvodina uzivo

Vučić: Vodimo politiku časti, ponosa i slobode, to je politika budućnosti

SRBIJA – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je večeras da je politika koju on vodi politika „časti, ponosa i budućnosti“ i da će za 10 godina takva politika dominirati svetom.

„Sami donosimo svoje odluke i ponosan sam na nju. To je politika, časti, ponosa, politika slobode i budućnosti. To će za 10 godina biti dominantna politika u svetu od politike koja je danas ‘kako da služim nekom drugom’ „, istakao je Vučić na konferenciji za medije.

Komentarišući što su pismo stranih parlamentaraca upućeno zvaničnicima EU, SAD i Velike Britanije podržali pojedini Srbi, Vučić je naglasio da su pisanja protiv njega i Srbije i to što ih podržavaju neki iz Srbije „sinhronizovani napadi spolja i iznutra“.

„Taj Srbin Bogdanović je samo Kurtijev potrčko na KiM, inače je narko diler. I Ponoš je izražavao zadovoljstvo time. Obratite pažnju na važniji fenomen – prvo su pre pet godina krenuli u kriminalizaciju Srba sa KiM, govorili da su Srbi iz Republike Srpske ružan pojam. To su sinhronizovani napadi spolja i iznutra – napadaju se Srbi sa KiM, znaju koga je Radojičić ubio a nemaju dokaze, Ališa Kerns koja govori da SPC švercuje oružje. Sve to govore da bi se pripremilo tle za udar na Srbe ma gde da žive“, rekao je Vučić.

On je ocenio da je sve to dubinska priprema u kojoj se sve radi na takav način.

Govoreći o pisanju nemačkog Špigla da je spoljna politika Beograda „hod po žici“, predsednik Srbije kaže da već 11 godina sluša kako ne može da sedi na dve ili tri stolice.

„Suština politike koju vodimo je samostalna nezavisna Srbija koja se nalazi na evropskom putu, ali koja čuva svoja tradicionalna prijateljstva. Mi donosimo odluke, to je naša stolica i naša politika i ne želimo da budemo u vašoj, već svojoj stolici, da budemo pleme u Evropi koje se ponosi svojom slobodarskom pozicijom i koje može da kaže da samostalno donosi svoje odluke“, rekao je Vučić.

On je istakao da ako je Srbija jedina koja može da vodi takvu politiku, biće takva i da će u istorijskim udžbenicima da piše da nam „vladu nisu sastavljali Manter ili Mišković, već građani Srbije“.

Vučić je na pitanje da li mu se javljaju političari sa Zapada, rekao da ne postoji iko sa kim ne može da razgovara i da bi mu se i predsednik Francuske Emanuel Makron javio da ga pozove u ponoć.

„U avgustu ću imati više susreta nego neki za ceo svoj mandat. A što ja koristim avgust za to, to je druga stvar“, rekao je Vučić.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.