Brnabić: Isplatili smo 24,2 miliona dinara državne pomoći za obnovu

SRBIJA – Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je do sada isplaćeno 24,2 miliona dinara državne pomoći za obnovu oštećenih objekata u svojini građana usled dejstva poplava i olujnog vremena u maju i junu.

Na zajedničkoj konferenciji za medije sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Palati Srbija, Brnabić je rekla da je isplaćen deo zahteva ljudi iz Kragujevca, Kraljeva, Čačka i Svilajnca, a da se sutra isplaćuju rešenja koja su izdata u Aranđelovcu.

„Još u ovom trenutku imamo 308 zapisnika koji su trenutno u Ministarstvu za javna ulaganja na verifikaciji i to ćemo brzo završiti. Imamo 21 lokalnu samoupravu koja još uvek nije dostavila dokumentaciju na verifikaciju i sa njima ćemo sutra i prekosutra održati sastanke da vidimo u čemu je problem i da ih ubrzamo“, rekla je premijerka.

Navela je da su, usled poplava tokom maja, juna i jula vanrednu situaciju proglasile 63 lokalne samouprave, a na snazi su još uvek u 31 lokalnoj samoupravi.

Dodala je da je u periodu od 19. do 22. jula Srbiju pogodilo olujno nevreme i da je proglašena vanredna situacija u 13 lokalnih samouprava.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.